BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

March 29, 2018 • UDMR • Views: 4377

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat într-un interviu publicat pe ziare.com opțiunea formațiunii maghiare din Parlamentul României de a nu vota Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România.

Vezi și FĂRĂ PRECEDENT. Sătui de șovinismul primarului UDMR, românii din Sfântu Gheorghe BOICOTEAZĂ manifestările Zilelor Sfântu Gheorghe

Redau mai jos pasajul pe acest subiect din interviul publicat pe ziare.com:

A fost adoptata in Parlament o declaratie privind unificarea cu R. Moldova. UDMR s-a abtinut. De ce?

Sentimental inteleg hotararea si discursurile din Parlament. Dar am discutat cu aliatii nostri, cu Washington-ul cu Bruxelles-ul? Cand am fost acceptati in NATO, n-am spus ca vom aduce in interiorul Aliantei un conflict inghetat cu Rusia. Asta s-ar intampla daca s-ar realiza ce doresc politicenii romani in frunte cu Basescu, Dragnea, Tariceanu, Orban, Barna.

Avem garantia in aceste conditii ca, daca va fi un razboi, vor interveni alaturi de noi in baza articolului 5? Daca exista aceasta intelegere, trebuie sa spui poporului. Daca nu exista intelegerea, esti iresponsabil. Nu poti sa arunci o tara intr-o asemenea aventura. Cazul Germaniei a fost o alta situatie, din alt film. Un asemenea revizionism e iresponsabil in 2018.

Si daca se rezolva problema transnistreana, ceea ce nu cred, ar accepta R.Moldova sa se transforme in 5 judete in estul Romaniei? De ce nu vrem sa vorbim despre federalizare?

De unde sa stiti ce vor accepta sau nu sa fie?

M-as mira sa renunte la statalitate pentru asta. Noi am spus ca nu putem fi cu voturile noastre revizionisti pe 27 martie si sa nu fim revizionisti pe 4 iunie. Ori esti permanent, ori nu esti niciodata. Eu nu sunt”.

Interviul integral poate fi citit pe ziare.com aici.

Nota mea: Doar un dobitoc poate crede că liderul UDMR Kelemen Hunor vorbește de capul lui. În realitate, afirmațiile lui Kelemen Hunor sunt prima reacție a Budapestei cu privire la momentul istoric din 27 martie 2018, atunci când Parlamentul României constituit în şedinţă solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria Mamă în 27 martie 2018 a adoptat o declarație prin care „consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora, şi declară că România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora” (mai multe detalii aici).

Parlamentarul român Kelemen Hunor vorbește ca un demnitar al Ungariei și ne explică nouă tuturor, cât se poate de limpede, faptul că dacă România va încerca să ducă la bun sfârșit unirea cu Basarabia atunci Ungaria va pune problema anulării Tratatului de la Trianon, cel prin care Transilvania a revenit de drept României. „Vreți Basarabia! Vrem Transilvania!”, asta ne spune Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor uită că este cetățean român, născut în România, demnitar al României plătit de români pentru a acționa în concordanță cu principiile Constituției României și cu dezideratele națiunii române. Unul din acest deziderate este și unirea Basarabiei cu Țara Mamă, România. Orice se opune acestui deziderat, chiar și simbolic, este în mod evident un dușman al României și al românilor.

FOTO: ziuanews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

13 Responses to BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

 1. Alex says:

  Vrem Romania de la Nistru pana la Tisa!

 2. George says:

  Socoteala este simpla. Daca accepta, vor scadea ca procent sub 5%.

 3. Marius says:

  Problema se pune cam in felul urmator, daca Romania nu se dezvolta ca tara si ma refer in primul rand la infrastructura se dezintegreaza singura pentru ca cetatenii si mai ales cei din ona de vest sunt satui ca si noi restu de hotii si vor sa traiasca mai bine ….
  Din moment ce ungurii fac mai multe legaturi fie comerciale autostrazi care din ce vad se opresc in transilvania cei de la Iasi de exemplu un oras important al tarii noastre nu are autostrada si in felul asta ce sa mai spun de moldova de peste prut ….
  Parerea mea e ca aici se da lupta cu noi in primul rand in a performa !

 4. Marius says:

  Problema se pune cam in felul urmator, daca Romania nu se dezvolta ca tara si ma refer in primul rand la infrastructura se dezintegreaza singura pentru ca cetatenii si mai ales cei din zona de vest sunt satui ca si noi restu de hotii si vor sa traiasca mai bine ….
  Din moment ce ungurii fac mai multe legaturi fie comerciale autostrazi care din ce vad se opresc in transilvania cei de la Iasi de exemplu un oras important al tarii noastre nu are autostrada si in felul asta ce sa mai spun de moldova de peste prut ….
  Parerea mea e ca aici se da lupta cu noi in primul rand in a performa !

 5. Cristian says:

  Eu nu înțeleg de ce nu este considerat ,inamic public Nr 1 și arestat. Este contra statului Român,denigrează și incită la revolta.

 6. Gusty says:

  Kelemen Hunor este platit de romani? 🙂
  Nu, este platit din taxele si impozitele maghiarilor din Romania.

 7. Comamintii says:

  Cine a invitat ude-mereu la guvernare, incepand cu 1989?? Raspunsul, dupa publicitate !!! PS Indiciu : Cea mai tare invitatie a fost cand au avut 71% din “voturili esprimate”.

 8. Georgel Hanță says:

  Basarabia ca și Transilvania au fost luate cu japca.

 9. Constantin says:

  Aceasta fiinta a lui Dumnezeu ori nu stie istorie, ori este rau intentionat.

 10. Alexander leg. a V a Macedonica says:

  ” Nu este in obiceiul poporului roman sa primeasca conditii dela un dusman inarmat… ” [ Cicero ] ; ” In razboi nu asculti sfatul inamicului…” [ l. A. Cotta ] K. Hunor si cei ca el nu dau dovada de o reconciliere cu romanii ,dimpotriva ,au o atitudine beligeranta impotriva statului roman , de ura si de subestimare totala a drepturilor romanilor minoritari din teritoriile cu majoritate maghiara …s. a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend