BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

March 29, 2018 •UDMR •Views: 11153

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat într-un interviu publicat pe ziare.com opțiunea formațiunii maghiare din Parlamentul României de a nu vota Declaraţia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România.

Vezi și FĂRĂ PRECEDENT. Sătui de șovinismul primarului UDMR, românii din Sfântu Gheorghe BOICOTEAZĂ manifestările Zilelor Sfântu Gheorghe

Redau mai jos pasajul pe acest subiect din interviul publicat pe ziare.com:

A fost adoptata in Parlament o declaratie privind unificarea cu R. Moldova. UDMR s-a abtinut. De ce?

Sentimental inteleg hotararea si discursurile din Parlament. Dar am discutat cu aliatii nostri, cu Washington-ul cu Bruxelles-ul? Cand am fost acceptati in NATO, n-am spus ca vom aduce in interiorul Aliantei un conflict inghetat cu Rusia. Asta s-ar intampla daca s-ar realiza ce doresc politicenii romani in frunte cu Basescu, Dragnea, Tariceanu, Orban, Barna.

Avem garantia in aceste conditii ca, daca va fi un razboi, vor interveni alaturi de noi in baza articolului 5? Daca exista aceasta intelegere, trebuie sa spui poporului. Daca nu exista intelegerea, esti iresponsabil. Nu poti sa arunci o tara intr-o asemenea aventura. Cazul Germaniei a fost o alta situatie, din alt film. Un asemenea revizionism e iresponsabil in 2018.

Si daca se rezolva problema transnistreana, ceea ce nu cred, ar accepta R.Moldova sa se transforme in 5 judete in estul Romaniei? De ce nu vrem sa vorbim despre federalizare?

De unde sa stiti ce vor accepta sau nu sa fie?

M-as mira sa renunte la statalitate pentru asta. Noi am spus ca nu putem fi cu voturile noastre revizionisti pe 27 martie si sa nu fim revizionisti pe 4 iunie. Ori esti permanent, ori nu esti niciodata. Eu nu sunt”.

Interviul integral poate fi citit pe ziare.com aici.

Nota mea: Doar un dobitoc poate crede că liderul UDMR Kelemen Hunor vorbește de capul lui. În realitate, afirmațiile lui Kelemen Hunor sunt prima reacție a Budapestei cu privire la momentul istoric din 27 martie 2018, atunci când Parlamentul României constituit în şedinţă solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria Mamă în 27 martie 2018 a adoptat o declarație prin care „consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora, şi declară că România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora” (mai multe detalii aici).

Parlamentarul român Kelemen Hunor vorbește ca un demnitar al Ungariei și ne explică nouă tuturor, cât se poate de limpede, faptul că dacă România va încerca să ducă la bun sfârșit unirea cu Basarabia atunci Ungaria va pune problema anulării Tratatului de la Trianon, cel prin care Transilvania a revenit de drept României. „Vreți Basarabia! Vrem Transilvania!”, asta ne spune Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor uită că este cetățean român, născut în România, demnitar al României plătit de români pentru a acționa în concordanță cu principiile Constituției României și cu dezideratele națiunii române. Unul din acest deziderate este și unirea Basarabiei cu Țara Mamă, România. Orice se opune acestui deziderat, chiar și simbolic, este în mod evident un dușman al României și al românilor.

FOTO: ziuanews.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

18 Responses to BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!

 1. Gheorghe says:

  Suntem o nație de lași, tot ne întrebam ce va zice x si y, când o să facem z sau w, când unirea Moldovei cu România e lucrul cel mai natural din lume… Va vrea Dumnezeu un război cu Rusia, va fi, cu sau fără acțiunile noastre….

 2. Alex says:

  Vrem Romania de la Nistru pana la Tisa!

 3. George says:

  Socoteala este simpla. Daca accepta, vor scadea ca procent sub 5%.

  • gigi says:

   Oricum asigura acest procent de 5% pentru ca maghiariimerg la vor si romanii stau acasa ori merg la gratare la iarba verde in loc sa mearga la vot si sa asigure o prezenta care, statistic, ar reduce sub 5% voturile udmr. Deci… Romani, prezentati-va la vot si votati valabil! (caci in statistica se iau in calcul doar voturile valabil exprimate)/. E chiar atat de complicat? Unirea face puterea!

 4. Marius says:

  Problema se pune cam in felul urmator, daca Romania nu se dezvolta ca tara si ma refer in primul rand la infrastructura se dezintegreaza singura pentru ca cetatenii si mai ales cei din ona de vest sunt satui ca si noi restu de hotii si vor sa traiasca mai bine ….
  Din moment ce ungurii fac mai multe legaturi fie comerciale autostrazi care din ce vad se opresc in transilvania cei de la Iasi de exemplu un oras important al tarii noastre nu are autostrada si in felul asta ce sa mai spun de moldova de peste prut ….
  Parerea mea e ca aici se da lupta cu noi in primul rand in a performa !

 5. Marius says:

  Problema se pune cam in felul urmator, daca Romania nu se dezvolta ca tara si ma refer in primul rand la infrastructura se dezintegreaza singura pentru ca cetatenii si mai ales cei din zona de vest sunt satui ca si noi restu de hotii si vor sa traiasca mai bine ….
  Din moment ce ungurii fac mai multe legaturi fie comerciale autostrazi care din ce vad se opresc in transilvania cei de la Iasi de exemplu un oras important al tarii noastre nu are autostrada si in felul asta ce sa mai spun de moldova de peste prut ….
  Parerea mea e ca aici se da lupta cu noi in primul rand in a performa !

 6. Cristian says:

  Eu nu înțeleg de ce nu este considerat ,inamic public Nr 1 și arestat. Este contra statului Român,denigrează și incită la revolta.

 7. Gusty says:

  Kelemen Hunor este platit de romani? 🙂
  Nu, este platit din taxele si impozitele maghiarilor din Romania.

  • Marius says:

   Dacă Maghiaru din România, născut aici in România se consideră maghiar si vrea in adâncul Sufletului să fie Maghiar! Atunci ce îi mai retine. România este Stat suveran peste aceste Teritorii, si să vorbesti de taxe si impozite plătite de Unguri la noi in Tară mi se pare la fel de stupid ca si cum ai zice la mine in casă, că dacă am binevoit să îti dau un Pahar de Apă sunt obligat să îti dau voie să folosesti si baia. Băi dăte Dracului.

  • sorin says:

   Gusty, eroare! Veterinarul de la cultura este plătit de statul roman, iar nu de ungurii din Romania. Pentru simplul motiv ca aia nu au adunat bani într-un cont, de unde iși plătesc reprezentanții. Ca si ungurii din Romania contribuie cu taxe și impozite la veniturile statului roman este un fapt incontestabil. Dar sa afirmi ca KH este plătit din taxele si impozitele ungurilor din Romania este complet fără acoperire. Inca nu exista statistici referitoare la cât plătesc etnicii unguri ca taxe si impozite către statul roman și cât cheltuiește statul roman în total pentru etnicii unguri din Romania. Este o eroare sa-ți închipui ca banii etnicilor unguri se contabilizează separat, se aduna într-un fond / cont, de unde etnicii unguri ii distribuie spre diferite destinații. in primul rand pentru ca nu toti ungurii din Romania susțin uniunea ungureasca, ci sustin alte formatiuni politice, asa incat banii unor etnici unguri din Romania nu se duc spre a plati reprezentantii uniunii unguresti in parlament. In al doilea rand, modul de contributie si distributie proportional cu numarul etnicilor unguri mai este eronat si pentru ca banii dati ca taxe si impozite de catre etnicii unguri nu pot fi cheltuiti numai pe obiective unguresti. In al treilea rand, nu tot ce se face in Romania respecta strict proportia etnica. Iar daca s-ar face, ar fi interesant de vazut cum ar circula etnicii unguri numai pe 5-7% din sosele din Romania, ori ca lungime ori, mai ales, ca latime, daca dispun de un vehicul mai lat decat 7% din latimea drumului!

 8. Comamintii says:

  Cine a invitat ude-mereu la guvernare, incepand cu 1989?? Raspunsul, dupa publicitate !!! PS Indiciu : Cea mai tare invitatie a fost cand au avut 71% din “voturili esprimate”.

 9. Georgel Hanță says:

  Basarabia ca și Transilvania au fost luate cu japca.

 10. Constantin says:

  Aceasta fiinta a lui Dumnezeu ori nu stie istorie, ori este rau intentionat.

 11. Alexander leg. a V a Macedonica says:

  ” Nu este in obiceiul poporului roman sa primeasca conditii dela un dusman inarmat… ” [ Cicero ] ; ” In razboi nu asculti sfatul inamicului…” [ l. A. Cotta ] K. Hunor si cei ca el nu dau dovada de o reconciliere cu romanii ,dimpotriva ,au o atitudine beligeranta impotriva statului roman , de ura si de subestimare totala a drepturilor romanilor minoritari din teritoriile cu majoritate maghiara …s. a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "BUDAPESTA REACȚIONEAZĂ. Liderul UDMR Kelemen Hunor explică: Vreți Basarabia? Vrem Transilvania!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/budapesta-reactioneaza-liderul-udmr-kelemen-hunor-explica-vreti-basarabia-vrem-transilvania/