Care este diferența dintre un român și o trompetă a UDMR? Scurt drept la replică liderului PNL Covasna

July 22, 2022 •politic •Views: 131

De 32 de ani România este condusă de slugi și trădători de neam, sfertodocți fără Dumnezeu și fără identitate. Iar conducerea PNL Covasna a dovedit de-a lungul timpului că nu iese absolut deloc din acest tipar.

Citește și ȘOCANT. Directorul Astra Film Festival, Csilla Kato, nostalgică a Ungariei Mari: „De 100 de ani statul român a pornit o mașinărie de românizare a teritoriilor care au fost alipite pentru prima oara în urma tratatului de la Trianon”

Îmi spune un prieten că liderul PNL Covasna, al cărui nume nu merită să-l pronunț, a reacționat public în cazul ultimului episod de ură la adresa românilor din Sfântu Gheorghe promovat de primarul Antal Arpad. De această dată, victimă a căzut doamna Maria Peligrad, căreia Consiliul Local i-a refuzat acordarea titlului Pro Urbe, la nominalizarea societății civile românești, pe motiv că doamna face parte din Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, organizație care a atacat în instanță (și a câștigat la fond, detalii aici) steagul secuiesc al orașului pe care românii nu sunt reprezentați (detalii aici).

Liderul PNL Covasna, un inutil pe care nu-l cunoaște nici dracu’, care a tăcut atunci când steagul secuiesc al orașului a fost adoptat prin hotărâre de guvern la propunerea UDMR (detalii aici) a reacționat de această dată public, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare. Și, cum putea reacționa altfel „marele” lider PNL Covasna decât atacând… societatea civilă românească! Da, inutilul politician PNL a sărit la gâtul societății civile românești din județ, făcând pe plac UDMR-ului. Nimic surprinzător la PNL Covasna, care de foarte mulți ani este o banală anexă a UDMR populată de tiriplici inutili care își așteaptă rândul la câte-o sinecură într-o instituție publică.

Liderul PNL Covasna, a cărui ultimă lectură este eticheta ultimei sticle de vin pastilat consumată singur, s-a trezit, după 32 de ani în care practic nu a existat în spațiul public din Covasna, să atace societatea civilă românească din județ, la vârful căreia se află intelectuali remarcabili, români care au făcut istorie în județul Covasna și de numele cărora se leagă apariția unor instituții fundamentale pentru identitatea românilor, ca Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei sau Muzeul Carpaților Răsăriteni.

Care sunt motivele acestui atac nejustificat care, mie personal, mi-a provocat o senzație de vomă? Micimea unui personaj fără nicio realizare politică sau civică dispus să servească interesele antiromânești. De ce spun asta? Pentru că atunci când taci în privința adoptării steagului secuiesc al orașului Sfântu Gheorghe, pe care românii nu sunt reprezentați, dar ataci societatea civilă românească care și-a exprimat un punct de vedere și nu a dat în cap nimănui, nu ești altceva decât un obiect în mâna celor care vor răul românilor.

Iar atunci când primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, un promotor al urii împotriva românilor, te invocă pe tine, liderul PNL Covasna, în instanță în apărarea steagului secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe (foto sus) înseamnă că tu nu ești altceva decât o trompetă care servește interesele UDMR.

Cam asta este diferența, stimate lider PNL Covasna, între românii „adevărați” și românii fără identitate, a căror singură legătură cu nația română este buletinul. În timp ce unii au scris istorie și au contribuit la apariția unor instituții, alții servesc interesele UDMR, o organizație care acționează pentru dispariția elementului românesc din județ. Primii vor rămâne în cărțile de istorie. Ceilalți vor fi uitați, tot așa cum uiți un detaliu inutil.

Prezentul text reprezintă o declarație politică a domnului Dan Tanasă, deputat AUR de Mureș.

FOTO: Fragment din recursul promovat de primarul mun. Sfântu Gheorghe în dosarul nr. 499/64/2021 cu privire la steagul secuiesc al orașului.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Care este diferența dintre un român și o trompetă a UDMR? Scurt drept la replică liderului PNL Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/care-este-diferenta-dintre-un-roman-si-o-trompeta-a-udmr-scurt-drept-la-replica-liderului-pnl-covasna/