CAREI. Pentru a evita un nou proces, primarul UDMR dă curs sesizării ADEC pentru respectarea limbii oficiale

January 28, 2019 •Carei •Views: 1403

În data de 18 noiembrie 2017 la Carei se dezvelea grupul statuar dedicat scriitoarei Otilia Marchiș și poetului Ady Endre, monument plătit integral de către Primăria Carei, potrivit publicației Buletin de Carei.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Carei, OBLIGAT de instanță să respecte limba oficială de stat

Din păcate, deși este vorba de un moment finanțat din fonduri publice și amplasat pe spațiul public, monumentul era inscripționat mai întâi în limba maghiară.

Pentru că acest mod de inscripționare încalcă caracterul de limbă oficială de stat a limbii române, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a adresat o plângere prealabilă prin care i-a solicitat primarului UDMR din Carei, Kovács Jenő, să respecte limba oficială de stat în România.

Urmare plângerii prealabile, primarul Kovács Jenő, a dat curs plângerii prealabile și a corectat textul de pe monument. Primarul nu a comunicat însă un răspuns oficial ADEC.

FOTO: Kovács Jenő

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to CAREI. Pentru a evita un nou proces, primarul UDMR dă curs sesizării ADEC pentru respectarea limbii oficiale

  1. kermit says:

    In secolul inteligentei artificiale , ungurii au ramas ancorati in mentalitatea medievala ,,,, Au fost ” Buricul Pamantului” pana la episodul Mohacs cand turcii le-au facut tandari visurile de marire. Asa si cu tribalul de Jeno … Inca mai crede ca traieste in dark ages.

  2. Mirel says:

    Respect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CAREI. Pentru a evita un nou proces, primarul UDMR dă curs sesizării ADEC pentru respectarea limbii oficiale"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/carei-pentru-a-evita-un-nou-proces-primarul-udmr-da-curs-sesizarii-adec-pentru-respectarea-limbii-oficiale/