CAREI. Sărbătoarea șvabilor, fără drapelul României și cu banner exclusiv în limba germană

June 24, 2019 •sovinism •Views: 456

Şvabii din tot judeţul şi-au dat întâlnire la Carei, unde a avut loc astăzi a opta ediție a Sărbătorii șvabilor din municipiul Carei – Karoler Schwabenfest. La manifestări au participat şi numeroşi careieni de alte naţionalităţi, accentuând astfel caracterul multicultural al oraşului, transmite portalul opiniedecarei.com.

Vezi și EXCLUSIV. Ungaria? NU! România! Zilele orașului Odorheiu Secuiesc, exclusiv în limba maghiară

Potrivit opiniedecarei.com, după intonarea imnului şvabilor sătmăreni, au rostit alocuţiuni preşedintele organizaţiei municipale Carei a Forumului Democrat German (FDG), Johann Muller, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer, şi preşedintele Organizaţiei Judeţene FDG Satu Mare, Ioan Leitner.

Deși este vorba despre un eveniment organizat din fonduri publice, în România, afișul evenimentului a fost inscripționat mai întâi în limba germană.

Nota mea: sunt suprins să constat faptul că șvabii din Carei au preluat recuzita șovină de la manifestările publice organizate de UDMR: imnul, limba germană folosită prioritar, în dauna limbii române, deși nu are caracter oficial și lipsa oricăror elemente care ar putea aminti de România. Primarul din Carei nu a participat la eveniment pentru a nu fi pus în postura de a purta eșarfa tricoloră de primar. Dacă ne uităm la galeria foto prezentată de opiniedecarei.com nimic nu amintește de România la acest eveniment public organizat la Carei din fonduri publice.

Prin comparație, sașii din Reghin nu au alergie la drapelul României iar primarul din Reghin participă la eveniment cu eșarfa tricoloră (un exemplu aici). Cinste ei!

FOTO SUS: La Carei, pe scena evenimentului, bannerul era inscripționat exclusiv în limba germană. Nimic nu amintește de faptul că este totuși un eveniment public organizat în România. FOTO: opiniedecarei.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to CAREI. Sărbătoarea șvabilor, fără drapelul României și cu banner exclusiv în limba germană

 1. Anonimul says:

  Rusine autorităților române, cum sa permit asa ceva !! Cum sa permit acestor minorități sa si bată joc de țară în care trăiesc și au atatea drepturi …. Suntem tara cea mai toleranta ,dar nu trebuie sa fim si țară în care minoritățile își bat joc de poporul român, pentru ca aleșii neamului le permit si au nevoie de ei ,pentru voturi !!!

 2. Istvan says:

  Drapelul Romaniei! Fraieri frustrati ce sunteti. Fiecare stim ca asta e Romania, incep sa gandesc ca ai o forma care producer steaguri si vrei vanzari….

 3. Istvan says:

  Ce pacat, ce tristete, nu mai pot……….!dauna la limba romana, tragic!

 4. Mihai says:

  Nu ai dezamãgit nici de data asta, obsedat sovin ce esti! Continuã tot asa, pânã se îndeplineste zicala cu ulciorul. Dã-i bãtaie!

 5. Paul says:

  În mod normal, cei care sunt din Carei ar trebui să vorbească toate cele trei limbi. Faptul că tu nu ai habar de istoria locului e fix problema ta.
  Iar steagul românesc de ce să fie afișat? Era vreo manifestare oficială?
  Sau poate, drept mulțumire că statul numit România i-a vândut pe șvabi și sași ca pe niște vite?

  • Dan Tanasa says:

   :))) Era doar o manifestare organizată pe bani publici, în România, la care au participat oficialități din România. Atât doar.

  • cucubau says:

   Probabil nici tu nu cunosti prea bine istoria locului si emigrarea voluntara a celor enumerati de tine.Unu la mana,svabii satmareni au fost deportati in Siberia de catre autoritatile sovietice cu largul concurs al autoritatilor maghiare ramase in functiune(Romania nu a avut controlul asupra teritoriului Transilvaniei de Nord imediat dupa eliberare).Cand vorbesti de statul “roman“ trebuie sa-ti reamintesc ca era vorba de un regim dictatorial comunist.Deasemenea trebuie sa-ti reamintesc ca aceasta emigrare voluntara a fost efectuata la cererea Germaniei Federale care avea mare nevoie de forta de munca(apoi au adus turcii).Trebuie sa-ti reamintesc ca Germania de Est a procedat si mai rau,ba chiar cu mai multi germani care au plecat vanduti …..Germaniei,acolo erau mai intai bagati la puscarie si apoi vanduti la un pret mai mare.Iosip Broz Tito a procedat la fel in anii 1956.Ca fapt divers,pentru tine,germanii din Ungaria,Polonia si Cehoslovacia au fost expulzati in cateva zile in 1945 cu ce aveau pe ei.In Iugoslavia majoritatea a fugit de frica represaliilor pentru atrocitatile pe care le-au comis,restul au fost vanduti de Tito.Asa ca las=o balta cu multiculturalitatea ta de balta,mai ales ca nu reamintesti nimic despre ce s-a intamplat cu romanii din Carei in 1940…..

  • cucubau says:

   Scuze,am uitat ceva….probabil ca s-a vorbit in maghiara,svabii satmareni fiind maghiarizati,sefii lor fiind si membrii UDMR.

 6. Vasile berdila says:

  E trist ca anumite minoritati se comporta asa…nu poate fi decat spre dauna lor!😥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "CAREI. Sărbătoarea șvabilor, fără drapelul României și cu banner exclusiv în limba germană"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/carei-sarbatoarea-svabilor-fara-drapelul-romaniei-si-cu-banner-exclusiv-in-limba-germana/