EXCLUSIV. Ungaria? NU! România! Zilele orașului Odorheiu Secuiesc, exclusiv în limba maghiară

June 19, 2019 •sovinism maghiar •Views: 1145

Există orașe în România care nu aparțin de facto României ci Ungariei. Unul dintre aceste cazuri este muncipiul Odorheiu Secuiesc din județul Harghita, un oraș în care singura limbă oficială de stat este limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Cum pierde România controlul în județele Covasna și Harghita: în Primăria Odorheiu Secuiesc limba oficială de stat este limba MAGHIARĂ

Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, condusă de Galfi Arpad, membru al Partidului Civic Maghiar, este o instituție publică care aparține de facto administrației publice din Ungaria. România pur și simplu nu are nicio influență în localitatea condusă de un personaj foarte apropiat de oameni politici influenți de la Budapesta.

Zilele muncipiului Odorheiu Secuiesc, desfășurate pe bani publici în perioada 27 mai – 2 iunie a.c. sunt doar un alt exemplu al faptului că România a pierdut pur și simplu controlul în zonă iar Ungaria s-a instalat confortabil.

Zilele Odorheiu Secuiesc promovate exclusiv în limba maghiară. FOTO: Facebook
Zilele Odorheiu Secuiesc promovate exclusiv în limba maghiară. FOTO: Facebook

Deși se află în România, țară în care singura limbă oficială de stat este limba română, zilele orașului Odorheiu Secuiesc au fost promovate exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie nu doar o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români care nu cunosc limba maghiară dar și o probă în plus a șovinismului promovat atât de agresiv de elita politică a comunității maghiare din România.

Chiar și pagina de Facebook a evenimentului este redactată exlcusiv în limba maghiară.

FOTO: Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, la zilele orașului promovate exclusiv în limba maghiară, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

27 Responses to EXCLUSIV. Ungaria? NU! România! Zilele orașului Odorheiu Secuiesc, exclusiv în limba maghiară

 1. Costin says:

  Din respect pentru limba oficială a României și pentru acei puțini români locuitori ai Odorheiului ar fi trebuit scris și în limba română! Ar fi fost un semn de normalitate și civilitate, de înțelegere interetnică inclusiv pentru familiile mixte. Așa, însă, organizatorii au demonstrat șovinism, patimă antiromânească și aroganță de proastă creștere.

 2. Elena says:

  Ar trebui desființate partidele create pe criterii etnice.

 3. Làszlò says:

  Nagy ez az àllatkert…te marha, ebben a vàrosban szinte csak magyaok èlnek. Temiattad beszèljenek romànul?
  Gottes Tiergarten ist so groß….du Rind, in diesem Stadt leben fast nur ungarn. Deinet wegen sollen die rumänisch sprechen?
  Grădina zoologică a Domnului e mare… boule, în oraşul ăsta sunt numai unguri. Pentru tine trebuie să vorbesc româneşte?

  • Feeladi says:

   mai comentezi? junincă draga, da, pentru ca esti în România ! 🙂 si nu în pestă sau ..Mongolia , sau in bunda tu cu tine, si ca sa arătați ca nu esti atât de morha, cum se spune.

   • Moni says:

    László e barbat, ca sa incepem de la inceput. Poate june, dar in niciun caz juninca. Partea asta de Romanie e o parte furata cu concursul marilor puteri, rupta din trupul Ungariei. Populatia e 90% maghiara. Ce mai vreti? 99 de ani nu i-a fost destula puterii statului roman sa asimileze maghiarii din Ardeal, nu-i vor fi destui nici inca 99 de ani. Pamantul romanesc e acela unde majoritatea o formeaza romanii. In Secuime asta nu va fi niciodata.

 4. Istvan says:

  Pamantul stramosesc român si nu-i aproape niciun român pe el, cum poate asta dle jurnalist incisiv si documentat. 7000 de ani si nici urma de ei, aouleu!

 5. ion says:

  sa plece daca nu respecta legea. Desi nu va pleca, trebuie aplicata legea pentru a nu se creea un precedent.

  • Moni says:

   Din cate observ eu de plecat nu pleaca maghiarii din Romania, ci mult mai multi romani get beget, pentru ca sunt satui de incompetenta politicului din Romania, si lipsa de orizont cu care se confrunta populatia din Romania. Lasati in pace Secuimea, canalizati-va energiile catre imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor tarii.

 6. Moni says:

  Puteti sa destituiti voi pe oricine, 90% din Odorhei sunt maghiari. Restul romani bagati pe gatul maghiarilor ca si reprezentanti ai puterii statului romanesc, politisti, sefi de anumite institutii etc. Nimeni nu i-a dorit acolo, Odorheiul s-ar putea gospodari fain si bine si fara ei. Mult mai bine s-ar descurca.

 7. Istvan says:

  Dosar penal, nu se poate asa ceva domnule, Vadim, unde esti?

 8. Istvan says:

  Prietenul tau ala ungarororoman , baiatul ala chipes trebuie sa faca ordine acolo

 9. Istvan says:

  Faci turul Secuiesc? Uitati in inima Saraciei?:))))))))))

 10. Serban Nichifor says:

  PANA CAND ??? PRINCIPALII VINOVATI SUNT POLITICIENII ROMANI CE SI-AU TRADAT PATRIA – FRATERNIZAND CU IREDENTISTII MAGHIARI 🙁

 11. Sobolan Sobolan says:

  Esti un fucking instigator!
  Conform recensământului efectuat în 2011, populația municipiului Odorheiu Secuiesc se ridică la 34.257 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 36.948 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt maghiari (92,43%). Principalele minorități sunt cele de români (2,51%) și romi (1,49%). Pentru 3,49% din populație nu este cunoscută apartenența etnică

  • Dan Tanasa says:

   Doar că Odorhei este în România, nu în Ungaria. Mai ușor, nu-ți mai băga în venă!

   • Làszlò says:

    1 dec. 1918 ? Spune ceva?

    III. În legătură cu aceasta, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Națională proclamă următoarele:

    Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.

 12. Alexandru Marian says:

  Trebuie destituiti oamenii din primarie destituiti si pusi romani!

  • ozsi says:

   De unde romani?Din Vaslui?

  • Moni says:

   Puteti sa destituiti voi pe oricine, 90% din Odorhei sunt maghiari. Restul romani bagati pe gatul maghiarilor ca si reprezentanti ai puterii statului romanesc, politisti, sefi de anumite institutii etc. Nimeni nu i-a dorit acolo, Odorheiul s-ar putea gospodari fain si bine si fara ei. Mult mai bine s-ar descurca.

  • Istvan says:

   Si tiganeste ar trebui sa scrie nu?oricum in Odorhei sunt mai multi tigani decāt romani. Deci? Ungureste, tiganeste , si romaneste.

  • Istvan says:

   Haha, Da , adusi din teleorman

 13. Ar trebui sa se autosesizeze Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii says:

  ar trebui sa scriem cu totii la support@cncd.org.ro

  http://www.cncd.org.ro/contact

  support@cncd.org.ro

  • Dan Tanasa says:

   Corect!

  • GGG says:

   CNCD este degeaba. O ceata de parveniti. Am facut o sesizare si de la inceput au invocat fel si fel de exceptii numai ca sa nu solutioneze sesizarea. Apoi nu le-a mers cu exceptiile si stau de 7 luni de zile si se gandesc ce hotarare sa pronunte, desi termenul maxim era de 90 de zile.
   Probabil ca nu o sa primesc niciodata o solutie la sesizarea mea daca nu ma adresez instantei de judecata.

   • GGG says:

    Am uitat sa precizez, sesizarea era impotriva unui primar UDMR. Cand am facut sesizarea, recunosc ca nu stiam cine este presedinte la CNCD.

  • Constantin says:

   Stimata doamna / Stimate domn,
   Urmare analizării cererii dumneavoastră s-a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 11 din Ordinul nr. 144/2008, privind aprobarea Procedurii interne de soluţionare a petiţiilor şi sesizărilor la CNCD, potrivit cărora „(1) Petiţia privind acte sau fapte de discriminare va cuprinde:
   a) numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, se va arăta domiciliul ales, unde urmează să i se facă toate comunicările privind soluţionarea petiţiei;
   b) numele şi calitatea celui care reprezintă partea, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia şi sediul profesional;
   c) obiectul petiţiei;
   d) arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază petiţia;
   e) arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere;
   f) semnătura.”
   Aşadar, vă rugăm să formulaţi o sesizare care să respecte prevederile art. 11 din Ordinul nr. 144/2008, privind aprobarea Procedurii interne de soluţionare a petiţiilor şi sesizărilor la CNCD, semnată olograf, precum şi prevederile articolului 7 din O.G. 27/2002, actualizată în vederea constituirii unui dosar şi să se înceapă astfel procedura de soluţionare a unei petiţii. Menţionăm că petiţia poate fi transmisă prin poştă la adresa Bucureşti, p-ţa W. Mărăcineanu, nr. 1-3, sector 1, prin fax la numărul 021 312 65 85 sau prin e-mail la adresa support@cncd.org.ro

   In condiţiile în care sesizarea/solicitarea dumneavoastră nu va îndeplini condiţiile mai sus enumerate, potrivit prevederilor legale în vigoare, aceasta se va clasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Ungaria? NU! România! Zilele orașului Odorheiu Secuiesc, exclusiv în limba maghiară"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-ungaria-nu-romania-zilele-orasului-odorheiu-secuiesc-exclusiv-in-limba-maghiara/