Cătălin Ivan, la Sfântu Gheorghe: UDMR gonește românii din Harghita și Covasna

August 30, 2018 •politic •Views: 2766

Pentru a fi mai aproape de cetățenii români din județele Covasna și Harghita, Europarlamentarul independent Cătălin Ivan și-a deschis un birou teritorial chiar în municipiul Sfântu Gheorghe, transmite cotidianul Mesagerul de Covasna.

Vezi și Europarlamentarul Cătălin Ivan: La Balvanyos, statul român a fost atacat din toate părţile

Marți, 28 august a.c., europarlamentarul și-a luat în primire biroul, însoțit fiind de către consilierul său, Dan Tănasă.  Întrebat care ar fi temele de interes asupra cărora își va concentra atenția, și cum le va prioritiza, Cătălin Ivan a menționat: „Aș prefera să spun la momentul în care ceva din ce am discutat se și realizează, pentru că nu vreau să creez false așteptări (…). De principiu, nu las nimic nefăcut. Când am plecat la un drum și mi-am asumat anumite proiecte, le-am dus până la capăt. La viitoarea conferință de presă sper să vă putem spune lucruri concrete care s-au și întâmplat. Cu siguranță va fi funcțional telefonul gratuit, acel TelVerde prin care orice cetățean  din zonă, cetățean român, indiferent de etnie, poate să semnaleze abuzuri din partea administrației publice, ori alte probleme cu care se confruntă. Până să devină funcțional, persoana care răspunde la telefon trebuie să facă un curs de pregătire  ca să respecte legislația în ceea ce privește protejarea datelor cu caracter personal. Biroul este deschis de acum; azi (marți, 28 august, a.c.) este prima zi de muncă a mea aici, voi veni cât de des pot, cel mai rar o dată pe lună, iar data viitoare voi spune și lucruri care s-au întâmplat deja.”

„Am sentimentul unui proces accelerat de de-românizare a zonei”

De cele mai multe ori situația socio-politică din zona HarCov este văzută, la nivel central și chiar la nivelul Uniunii Europene, numai prin prisma felului în care aceasta este prezentată, subiectiv, de către o mână de politicieni. Din păcate foarte puțini dintre politicienii români iau atitudine în ceea ce privește încălcarea drepturilor românilor minoritari numeric, din județele aflate chiar în inima țării. Acest lucru a fost sesizat și de către Cătălin Ivan, care plănuiește să schimbe această situație. „Am sentimentul unui proces accelerat de de-românizare a zonei. Prin toate mijloacele, prin legi date în complicitate cu partidele  de la București, UDMR gonește românii din Harghita și Covasna. Avem o…integral în Mesagerul de Covasna.

FOTO: Cătălin Ivan, digi24.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Cătălin Ivan, la Sfântu Gheorghe: UDMR gonește românii din Harghita și Covasna

 1. Marcu Florin says:

  Românii sunt goniți din aceste județe cu sprijinul PSD. Președinții PSD de filiale din aceste județe sunt maghiari cu dubla cetățenie unii chiar spioni pt. Ungaria.In mod surprinzător, nume românești găsești pe la UDMR.

 2. Peiu Cornel says:

  Daca politicienii sunt manjiti si vand tara fara pic de remuscare,stiind ca odata ce are contul plin poate pleca ori unde in alta tara sau continent fara a fii judecat pentru tradare. Propun sa ne aparam tara cum am facuto de sute de ani raspunzand cu aceasi moneda si la nevoie cu arma in mana. UE nu ne -a adus nimic bun ,Romania e cea mai indulgenta tara cu minoritatile si nu de multe ori sa dovedit ca au mai multe drepturi decat majoritatea. Legi date aiurea ce nu respecta CONSTITUTIA ROMANIEI.

 3. Nelutu says:

  Un asemenea birou era necesar si in Harghita,in patrea de nord a judetului,unde sunt comasati in majortiate romanii.

  • Dan Tanasa says:

   Sunt convins că domnul Cătălin Ivan se va deplasa și în acea zonă pentru a sta de vorbă cu cei de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Cătălin Ivan, la Sfântu Gheorghe: UDMR gonește românii din Harghita și Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/catalin-ivan-la-sfantu-gheorghe-udmr-goneste-romanii-din-harghita-si-covasna/