Europarlamentarul Cătălin Ivan: La Balvanyos, statul român a fost atacat din toate părţile

June 1, 2018 • politic • Views: 1351

Europarlamentarul Cătălin Ivan afirmă că, în cadrul conferinţei internaţionale „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat joi în staţiunea Băile Balvanyos în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, reprezentanţii comunităţii maghiare au spus „adevăruri trunchiate” legate de drepturile minorităţilor naţionale, prin urmare participanţii la acest eveniment nu şi-au putut face o părere obiectivă în legătură cu acest subiect, transmite Agerpres.

Vezi și EXCLUSIV. ANALIZĂ. Demontarea neadevărurilor susținute de UDMR la Consiliului Europei în privința Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare (V)

Ivan a mai menţionat că materialele pe care le-a adus în scopul prezentării subiectului şi dintr-o altă perspectivă, pe care le-a pus la dispoziţia organizatorilor spre a fi distribuite participanţilor, au dispărut, prin urmare a solicitat prezenţa Poliţiei.

„Nu cred că au reuşit să plece cu o imagine obiectivă, cred că UDMR a denaturat tot sensul unei astfel de conferinţe. Cum a spus şi cineva înaintea mea, care a participat şi ieri la dezbateri, s-a prezentat doar un punct de vedere, al minorităţii maghiare. Statul român a fost atacat din toate părţile cu sferturi de adevăr, nici măcar jumătăţi, cu adevăruri trunchiate. Nu a fost nimeni din partea statului român ca să prezinte un punct de vedere. Am luat cuvântul, m-am simţit obligat ca europarlamentar român să prezintă şi cealaltă parte a adevărului, ca participanţii să plece cu un adevăr cât de complet (…) Am venit şi cu materiale la această conferinţă, la care s-a lucrat foarte mult, sunt traduse în mai multe limbi străine. Ghiciţi ce? Au fost furate. Dacă vă puteţi închipui în România acestui secol, la o conferinţă europeană, cu invitaţi din toată Europa, materialele să fie furate, nu împărţite! Pliantele cu Ţinutul secuiesc sunt bine păzite, iar cele pe care le-am adus noi, efectiv le-au luat şi le-au ascuns. Am chemat şi Poliţia, pentru că este inacceptabil”, a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Ivan.

Acesta a notat, totodată, pe pagina sa de socializare că în cadrul acestei conferinţe a asistat la o intervenţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna „plină de minciuni, frânturi de adevăr şi dezinformări”.

„Nimeni, dar absolut nimeni din partea statului român nu a participat, deşi au primit invitaţii. Complicitate, ticăloşie, incompetenţă sau dezinteres. Oricare ar fi cauza, este la fel de grav. Înteleg ca Dragnea vrea să fie ca Orban şi caută să-i intre în graţii, dar măcar acum, în an centenar, ar fi putut sa mimeze un minim interes pentru soarta românilor din aceste judeţe”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

FOTO: Cătălin Ivan, digi24.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend