CINE ȘI-A BĂTUT JOC DE ARMATA ROMÂNĂ? La Sfântu Gheorghe, defilare printre… colaci secuiești

September 11, 2018 • opinie • Views: 2263

Câteva zeci de persoane au participat sâmbătă, 8 septembrie a.c., la aniversarea a 74 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţie fascisto-hortystă, transmite Agerpres preluat de Mesagerul de Covasna.

Vezi și INACCEPTABIL. În anul Centenarului Marii Uniri, primarul Brașovului și președintele CJ Brașov sunt promotorii iredentismului maghiar

„Atât noi, cât și generațiile care vor veni, suntem datori să ne amintim cu cinste și respect de cei care au pus, mai presus de orice, dragostea față de patrie, luptând până la sacrificiul suprem pentru redobândirea libertății și demnității”, a declarat la eveniment Necolae Radocea, subprefectul județului Covasna.

Ca de obicei, cu acestă ocazie a avut loc și o paradă militară. Din păcate, în anul Centenarului Marii Uniri militarii au fost puși să defileze nu pe sub un Arc de Triumf ci printre…colaci secuiești. Asta pentru că în aceeași zi, la câțiva pași de locul în care avea loc parada militară, Consiliul Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, dădea startul celei de-a doua ediţii a Festivalului Deliciilor Dulci. Potrivit organizatorilor, titlul evenimentului a fost „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc – 2018”. Așa a ajuns Armata Română să defileze printre kürtőskalács.

În mod evident, în anul Centenarului Marii Uniri cineva și-a bătut joc de Armata Română, acceptând o defilare printre colaci secuiești.

Văzând această situație halucinantă și înțelegând foarte bine simbolistica nu pot să nu întreb: de ce a acceptat subprefectul Radocea ca Armata Română să defilzeze printre colaci secuiești? De ce a acceptat conducerea Jandarmeriei și a Poliției să autorizeze defășurarea festivalului chiar în ziua în care știau foarte bine că va avea loc această paradă militară? De ce au acceptat toți ofițerii prezenți la paradă ca soldații din subordinea lor să defileze printre colaci secuiești? De ce nu s-a găsit nimeni să le spună celor de la Consiliul Județean să-și ia recuzita lor pentru câteva zeci de minute pentru ca astel să fie acordat respectul cuvenit unei parade militare? Cine și-a bătut joc de un moment solemn? Cine a permis ca Armata Română să fie batjocorită la Sfântu Gheorghe?

P.S.: Liderii UDMR au râs de s-au cocoșat văzând cât de ușor a fost să-i facă pe români să-și bată joc singuri de o paradă militară.

FOTO: Sfântu Gheorghe, 8 septembrie 2018. Armata Română defilează printre colaci secuiești.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to CINE ȘI-A BĂTUT JOC DE ARMATA ROMÂNĂ? La Sfântu Gheorghe, defilare printre… colaci secuiești

  1. dorel says:

    bine, dar comandantii acelor soldati romani n-au avut ochi si demnitate sa ceara imediat indepartarea acelor reclame cu placinta “secuiasca”?

  2. GELU LUNGU says:

    NE MERITAM SOARTA PENTRU CA ACCEPTAM CA CEI CA EI SA FACA ASA CEVA.

  3. emil says:

    Sper ca ,Armata Romana , a defilat ,cântând “Treceți, batalioane române, Carpații” ,sa le piară cheful de denigrarea României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend