Dan Tanasă, președintele ADEC: Președintele CNCD face afirmații mincinoase în cazul primarului UDMR din Corund amendat de instanță

April 12, 2019 •Asociația Civică pentru Demnitate în Europa •Views: 1359

Cu privire la afirmațiile mincinoase făcute în spațiul public de președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos Ferenc, Dan Tanasă, președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) face următoarele precizări.

Vezi și Dan Tanasă, președintele ADEC: Liderul UDMR face afirmații mincinoase în cazul primarului UDMR din Corund amendat de instanță

Într-o postare pe pagina sa de Facebook președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, se implică politic de partea unui coleg din UDMR care a încălcat legea, ia în derâdere modelul românesc al conviețuirii interetnice și face propagandă cu scopul de a incita la ură interetnică.

Încă un caz – România “model” în respectarea drepturilor minorităților naționale!
A nu se înțelege că nu sprijin executarea hotărârilor judecătorești dar totuși, îmi argumentează și mie cineva de ce numirea clădirii (bilingv) în care funcționează instituția primarului și a consiliului local, ca fiind Casa comunei sau Casa orașului după caz, ar constitui un caz de discriminare la adresa majorității române, respectiv o încălcare a Constituției României? 
Avem exemple din alte părți mai cu tradiții în ale democrației în care astfel de clădiri se numes City Hall (das Rathaus) și nu se confundă cu instituția primarului sau a consiliului local care funcționează în respectiva clădire. 
City Hall sau Casa comunei/orașului desemnează un loc al comunității, în care se gestionează treburile comunității. Ce este neconstituțional în acest fapt? 
Și totuși, am ajuns ca alții și nu minoritatea națională în cauză să ne spună cum se traduc în limba noastră maternă denumirile instituțiilor. 
Trist!

Cu privire la acest subiect președinte ADEC, Dan Tanasă, face următoarele precizări: „Asociația pe care o conduc este cea care a demarat acțiunea legală împotriva primarului UDMR din Corund care a încălcat legea. Faptul că primarul UDMR din Corund încalcă legea a fost stabilit, definitiv, de instanța de judecată, nu de președintele ADEC. Mai departe, instanța de judecată și nu președintele ADEC a decis amendarea primarului UDMR din Corund. Domnul Csaba Asztalos Ferenc face afirmații mincinoase cu privire la acest caz cu scopul de a incita la ură comunitatea maghiară din România împotriva mea și a sistemului judiciar din România. În realitate, primarul UDMR din Corund a fost amendat de instanță pentru refuzul de a pune în executare o sentințădefinitivă, nu pentru că ar fi amplasat o inscipție bilingvă pe primărie. Inițial, primarul UDMR din Corund a amplasat pe primărie o inscripție specifică sistemului administrativ din Ungaria. ADEC l-a acționat în judecată pe primar iar instanța l-a obligat pe edilul UDMR să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” de pe primărie. Pentru că primarul a refuzat să facă acest lucru, instanța l-a amendat pe primar și l-a obligat să plătească penalități către ADEC. Dacă primarul ar fi amplasat pe primărie inscripția în limba maghiară „Polgarmesteri Hivatal” atunci ar fi acționat legal. Dar pentru că nu a făcut asta va suporta consecințele legale. Mai mult, dacă punea în executare sentința definivă în termen legal nu plătea niciun leu amendă. În România punerea în executare a sentințelor definitive este obligatorie pentru toți cetățenii, indiferent de etnie, chiar și pentru cetățenii români de etnie maghiară. Condamn cu vehemență acțiunile iresponsabile ale Președintelui CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, care incită la ură interetnică împotriva mea și face afirmații menite să afecteze independența justiției din România. Domnia legii este sfântă oriunde în Europa. Așa trebuie să fie și în România. Afirmațiile domnului Csaba îl fac incompatibil cu demnitatea publică pe care o ocupă”.

FOTO: Dan Tanasă, foto de Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Dan Tanasă, președintele ADEC: Președintele CNCD face afirmații mincinoase în cazul primarului UDMR din Corund amendat de instanță

  1. Ioi says:

    Deci scrii despre tine in persoana a treia? Doamne!

  2. Robert says:

    Mincinos esti tu,tigan securist!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Dan Tanasă, președintele ADEC: Președintele CNCD face afirmații mincinoase în cazul primarului UDMR din Corund amendat de instanță"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/dan-tanasa-presedintele-adec-presedintele-cncd-face-afirmatii-mincinoase-in-cazul-primarului-udmr-din-corund-amendat-de-instanta/