De ce Bucureștiul ar trebui să refuze orice dialog cu Szijjártó Péter, actualul ministru de externe al Ungariei

April 30, 2020 •Ungaria •Views: 196

Szijjártó Péter, actualul ministru de externe al Ungariei, se numără printre participanţii la taberele revizionismului și neonazismului unguresc, transmite Ziarul Făclia.

Citește și Budapesta ar putea extinde în județele din vestul României programul prin care dă bani fermierilor, în ciuda avertismentelor pe care le-a dat MAE încă din toamnă

Făclia de Cluj prezină în exlusivitate o fotografie realizatată în 2004 în tabăra neohorhysto-nazisto-revizionistã Magyar Szighet de la Veroce-Ungaria în care Péter Szijjártó apare alături de Toroczkai Laszlo, liderul Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate, organizatorul taberei. La aceeaşi masă mai stau doi liderii ai formațiunilor de extremă dreapta Jobbik şi Partidul Agrarian.Tabăra Magyar Sziget a fost gândită ca un loc în care militanții pentru Ungaria Mare să caute soluţii pentru combaterea efectelor Trianonului. Totodată, tabăra s-a dovedit a fi şi un pol al ofensivei împotriva spiritului Uniunii Europene și al valorilor spirituale ale bătrânului continent.

Prima ediţie a manifestării a avut loc în 2001 la Kismaros, localitatea aflată la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe malul stâng al Dunării, aproape de granițța cu Slovacia. De atunci, mai mulţi ani la rând, în luna august, liniștea și armonia locuitorilor din zonă erau sparte de bocancii militărești ai sutelor de tineri neorevizioniști, neohorthysti, adepți ai dreptei europene.

În cadrul acestei tabere, timp de o săptămână, aveau loc prelegeri, discuții libere și dezbateri cu privire la viitorul maghiarimii în contextul Uniunii Europene și al globalizării, la autonomia maghiarilor din afara granițelor Ungariei, dar și despre ”nedreptățile” istorice suferite de națiunea ungară, cel mai frecvent exemplu dat de organizatori fiind Tratatul de la Trianon din anul 1920. Tot de aici se puteau cumpăra portrete cu Hitler, Miklos Horthy, cărți cu subiecte referitoare la efectele Trianonului, cu opera lui Wass Albert, despre istoria Ardealului etc.

Atât la dezbateri, cât și la concerte nu au lipsit scandările „Vesszen Trianon” (Să piară Trianonul), „Igazsagot magyaroraszagnak” (Dreptate pentru Ungaria), „Ria, ria Hungaria”, „Magyar vagyok, nem turisto” (Sunt maghiar, nu turist), „Nem, nem soha” (Nu, nu, nicodată).

Citește materialul integral pe ziarulfaclia.ro

FOTO: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, și Péter Szijjártó, dailynewshungary.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "De ce Bucureștiul ar trebui să refuze orice dialog cu Szijjártó Péter, actualul ministru de externe al Ungariei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/de-ce-bucurestiul-ar-trebui-sa-refuze-orice-dialog-cu-szijjarto-peter-actualul-ministru-de-externe-al-ungariei/