DECLARAȚII OBRAZNICE ALE BUDAPESTEI. Ambasadorul român la Budapesta, convocat la MAE ungar pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului

June 7, 2019 •Ungaria •Views: 1125

Ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a fost convocat pentru vineri la Ministerul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria pentru a discuta pe tema evenimentelor de la Valea Uzului, a anunţat, joi noapte, pe Facebook, Tamas Menczer, secretar de stat în MAE ungar responsabil cu informarea şi cu imaginea de peste graniţe a Ungariei, informează MTI preluată de Agerpres.

Vezi și UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Vicepremierul Ungariei, vizită în cimitirul de la Valea Uzului

Tamas Menczer a calificat cele întâmplate la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului, un lucru scandalos şi inacceptabil.

„Toată lumea îşi poate comemora morţii, dar nu astfel”, a declarat oficialul ungar, apreciind că „aici nu este vorba despre altceva, decât de violenţă egocentrică”.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a publicat pe pagina sa de Facebook o filmare realizată la cimitir şi a scris: “Dacă politica românească nu a dorit să împiedice această barbarie, vorbim despre un scandal al moralităţii, iar dacă nu a putut să facă asta, este vorba despre un eşec al aparatului administrativ de stat”.

Anterior, Levente Magyar, secretar de stat în MAE ungar, a declarat, pentru agenţia ungară de presă MTI, că guvernul de la Budapesta a transmis Cabinetului Dăncilă o notă de protest cu privire la incidentele din cimitirul militar din Valea Uzului.

FOTO: Viktor Orban, Premierul Ungariei, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to DECLARAȚII OBRAZNICE ALE BUDAPESTEI. Ambasadorul român la Budapesta, convocat la MAE ungar pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului

 1. Moise Nicolae says:

  Va intreb in ce tara din Europa acolo mai ales unde sunt foarte multi români..Dacă au vreun Partid sau vreo autoritate instaurată cum au Ungurii la noi si ne tot contopesc în continuare la noi acasa Cine oare o fi de vina pt toate astea..? Interesele unor Politicieni români..?

 2. Maria says:

  Consider ca sunt interese politice care nu au altceva de facut decat sa invrajbeasca cele doua etnii.

  • Francisc says:

   Noi nu cred cã ne-am amestecat în treburile lor interne , ar face bine sã şi vadã ” cozonacii” lor

 3. Virgil says:

  Aschia din ochi nu o văd cand sare caii nu calul,așa sunt ei,revoluționari ca sa fie in centrul atenției de naționalism șovin.
  Mascați nu am vazut acolo si nici gaze pentru a împrăștia manifestanții români.
  Bravo lor ca a adus un pios omagiu eroilor neamului.

 4. Preda says:

  Si ce a raspuns Ambasadoru, ar fi mai important de stiut decat obraznicia evidenta. Caci era programat: Primarul a insultat si provocat Romanii, in stil caracteristic unguresc, insistent, indiferent si focusat — pana ce a obinut explozia de furie a Romanilor, pe care si-a dorit-o, pentru a mai porni o propaganda tipica. Deci nu asta este tema, ci intrebarea: Stie statul roman sa se apere? Caci daca nu, obraznicia maghiara are dreptate: cele petrecute dovedesc ca exista romani, dar nu stat al romanilor…

  • Nelu Comandorul says:

   Statul roman se lasa prea mult si prea des balacarit de acesti vecini. Cred ca a venit timpul nu doar sa ne aparam , ci sa fim foarte ofensivi. Cu argumente, cu fapte, in spiritul legilor internationale la care am aderat.

 5. marin says:

  numai daca este tampit se duce! Sa cheme ambasadorul Romaniei pentru ca romanii vor sa mearga la cimitirul in care sunt imormantati eroii sai! golanie ungureasca! Parsivie care ar trebui sa-si primeasca raspunsul, adica, flit!

 6. D. Rațiu says:

  Când au șters ungurii numele de pe crucile românilor, trebuia să protestăm, de aceea s-au obrăznicit. Despre demontarea și înlăturarea statuii lui Mihai Vodă nu mai zice nimeni nimic.

  • AUREL says:

   Demontarea statuii lui Mihai n-au facut-o ungurii si marlanii de la PNL : Primarul Bolojan,Noi proprietarii statuii [ cadrele militare] am reactionat civilizat si legal: justitia isi va spune cuvantul asa ca Dle Ratiu ,intai documentati-va ,apoi scrieti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DECLARAȚII OBRAZNICE ALE BUDAPESTEI. Ambasadorul român la Budapesta, convocat la MAE ungar pe tema evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/declaratii-obraznice-ale-budapestei-ambasadorul-roman-la-budapesta-convocat-la-mae-ungar-pe-tema-evenimentelor-de-la-cimitirul-din-valea-uzului/