UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Vicepremierul Ungariei, vizită în cimitirul de la Valea Uzului

June 5, 2019 •Ungaria •Views: 1179

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, lider al partidului KDNP, formațiune aflată la guvernare în Ungaria, alături de FIDESZ, condus de Viktor Orban, a efectuat astăzi, 5 iunie, o vizită la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Vezi și UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Lider al coaliției de guvernare de la Budapesta, în vizită la cimitirul de la Valea Uzului. CJ Harghita stabilise anterior că cimitirul poate fi vizitat doar duminica

Semjen a fost însoțit la Valea Uzului de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad și de primarul din Sânmartin, Gergely Andras, toți membri UDMR.

Semjen a depus o jerbă de flori la monumentul soldaților maghiari înhumați în cimitirul de la Valea Uzului și a lăsat un mesaj video, postat pe pagina de Facebook a președintelui CJ Covasna, Tamas Sandor.

Ieri, 4 iunie, Harrach Peter, președintele executiv al KDNP, a efectuat o vizită la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Vizita delegației din Ungaria vine la doar o zi după ce Consiliul Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, a introdus un program de vizitare a cimitirului militar internațional de la Valea Uzului. Potrivit acestui program, cimitirul poate fi vizitat în fiecare zi de duminică, între orele 16,00 și 17,00, pe baza programărilor prealabile, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Harghita.

Delegația din Ungaria a intrat insă în cimitir într-o zi de luni.

Măsura CJ Harghita are scopul de a bloca accesul în cimitir tuturor românilor care doresc să participe la evenimentele dedicate Zilei Eroilor ce vor avea lor mâine, 6 iunie, la Valea Uzului.

FOTO: Semnjen Zsolt în Cimitirul de la Valea Uzului

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Vicepremierul Ungariei, vizită în cimitirul de la Valea Uzului

  1. Sori Nik Ardelean says:

    Romanii vor intra doar cu pasaport in Covasna si Harghita. Dorim oficializarea limbii maghiare in orasele din Ardeal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UNGARIA INTERVINE LA VALEA UZULUI. Vicepremierul Ungariei, vizită în cimitirul de la Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ungaria-intervine-la-valea-uzului-vicepremierul-ungariei-vizita-in-cimitirul-de-la-valea-uzului/