DEMENȚIAL. Cum își bat joc autoritățile de cetățile medievale ale lui Gelu și Menumorut FOTO

June 19, 2015 •istorie •Views: 8191

De Daniel Roxin

Săptămâna trecută am fost plecat prin Transilvania pentru investigații și filmări la noul documentar la care lucrez și, recunosc, realitatea găsită pe teren bate orice film!

Vezi și EXCLUSIV. Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 milioane de lei pentru monumentele maghiare din Covasna și Harghita, 90.000 de lei pentru Sarmizegetusa Regia DOCUMENTE

Cred că doar în România și în țările bananiere este posibil să descoperi așa ceva! E de mirare că mai existăm ca națiune, în condițiile în care de la cele mai înalte instituții ale statului și până la autoritățile locale reavoința, prostia, incultura și nepăsarea fac legea…

Imaginați-vă: avem identificate clar cetățile conducătorilor valahilor (românilor) din secolele IX-X – Gelu, Glad și Menumorut – cei care AU FOST AICI, ÎN TRANSILVANIA, atunci când au venit ungurii, lucru recunoscut chiar de istoricii maghiari medievali și, în loc să faci obiective turistice din ele, să le promovezi ca dovezi ale primordialității românilor în Transilvania, tu, Stat Român, tu, Minister al Culturii, tu, Autoritate Locală îți bați joc de aceste obiective arheologice de o uriașă importanță pentru români.

Vezi și EXCLUSIV. Peste 1,8 milioane de lei de la Cultură pentru renovarea bisericii din satul în care s-a născut Kelemen Hunor

Nu numai că nu există indicatoare care să îți arate drumul către ele, nu numai că nu există măcar un singur panou lângă aceste cetăți care să vorbească turistului despre istoria lor, dar, mai mult decât atât, în cetatea lui Menumorut din Biharia (județul Bihor) este amenajat un TEREN DE FOTBAL și câteva clădiri, probabil vestiare, iar în cetatea lui Gelu din Dăbâca (județul Cluj) SE CULTIVĂ PORUMB, adică, cu alte cuvinte, se ară cu plugul!!!

CETATEA LUI MENUMORUT

Cetate Menumorut-2

CETATEA LUI GELU

Cetate Gelu-21

Integral și mai multe foto pe cunoastelumea.ro

Nota mea: Fără doar și poate că în aceste două cazuri vorbim de crimă împotriva neamului românesc. Atunci când personaje puse în funcții publice, de la ministru al culturii până la prefecți, permit ca așa ceva să se petreacă nu putem vorbim decât de complicitatea lor la o crimă.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to DEMENȚIAL. Cum își bat joc autoritățile de cetățile medievale ale lui Gelu și Menumorut FOTO

 1. Incerc de 10 ani sa conving pe cineva din guvernele ce s-au perindat la conducere sa publice traducerea lui Caragiale in engleza.
  Raspunsurile (cand au venit!) au fost ori hilare ori de infarct…

 2. Ardeleanu' says:

  Ce să mai spunem…

 3. dacopsihoterapeut says:

  Roxin vad ca face parte din istoricii astia ne-romantici care bat toba cu poporul dac (a se vedea injinerul misticist Napoleon Savescu). daca promova istoria adevarata si studiul culturii si poporului TRAC din care faceau parte dacii,atunci avea sustinerea mea . Romania a deraiat prea mult cu dacologia, si culmea, tot el se mira cum mai existam ca neam ,

 4. romanul says:

  pai daca PSD ul a dat ministerul Culturii la unguri , adica un stat national pune un minoritar sef la cultura, ce sa mai astepti….

  • dacopsihoterapeut says:

   ministerele s-au dat la unguri acu 25 de ani, cand democratu ala cu papion, a dat mana libera la infiintarea udmr,de atunci ne capuseaza dumnealor si noi stam ca vitele la muls.

   • gabi says:

    “Democrat cu papion” in 1990 era Ion Ratiu – si ii manjesti nepermis memoria afirmand fara temei ca el ar fi dat liber la formarea UDMR. Ilici iliescu e de vina, a primit ordin de la caghebeu’ lui sa permita asta – tot asa cum stalin a infiintat la 1946-47 regiunea autonoma maghiara in ceea ce si azi maghiarii viseaza pentru asa-numitul Tinut secuiesc.. Mai invata un pic de istorie inainte de a te avanta cu afirmatii. Ca sa ai un minim reper in treaba asta, invata un cavant-cheie: CRONOLOGIE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DEMENȚIAL. Cum își bat joc autoritățile de cetățile medievale ale lui Gelu și Menumorut FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/demential-cum-isi-bat-joc-autoritatile-de-cetatile-medievale-ale-lui-gelu-si-menumorut-foto/