Deputat UDMR: românii întorşi în ţară, care nu au asigurare medicală, să achite contribuţii la asigurările de sănătate, 1.338 de lei de persoană, dacă vor să fie tratați în spitalele din România

March 11, 2020 •UDMR •Views: 4797

Deputatul UDMR Vass Levente solicită ca toți cetățenii români din diaspora, care vor să se întoarcă acasă și nu au asigurare medicală, să achite contribuții la asigurările sociale de sănătate dacă vor să fie tratați în spitalele din țară, în valoare de 1.338 de lei de persoană, transmite G4Media.

Citește și EXCLUSIV. ESTE OFICIAL. Iohannis, de acord cu declarațiile revoltătoare ale lui Kelemen Hunor la adresa Zilei Naționale. Președintele refuză să-i retragă lui Kelemen decorația „Steaua României”

În opinia deputatului maghiar, românii ar trebui obligați la graniță să completeze un formular prin care să declare dacă au sau nu un contract de muncă, iar în absența unui astfel de contract, să fie puși să completeze declarația unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă.

Comunicatul transmis de Vass Levente și publicat pe pagina Camerei Deputaților:

Cetăţenii români întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să plătească contribuţii la asigurările sociale de sănătate

Având în vedere situaţia critică provocată de răspândirea infecţiei cu coronavirus în ţară şi mai ales în vestul Europei, de unde concetăţenii noştri, diaspora românească, se întoarce masiv în ţară, consider obligaţia statului nostru de a-i primi pe toţi.

Rog autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există, să fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă. Formularul astfel completat şi asumat chiar în cursul zilelor de carantină obligatorie, ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE, să beneficieze de toate avantajele sistemului sanitar românesc, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online. Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor”.

FOTO: maszol.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

64 Responses to Deputat UDMR: românii întorşi în ţară, care nu au asigurare medicală, să achite contribuţii la asigurările de sănătate, 1.338 de lei de persoană, dacă vor să fie tratați în spitalele din România

 1. Ana says:

  Veniti doar cu idei tampite care le vreti ca lege, straini care sunt in Romania ce venit aduce tarii ? Nimic doar Tepe…. firme care nu platesc nici impozite si cand se incheie contractul anunta faliment ….nu v.ar fi rusine …

 2. Melinda says:

  Au asigurare în străinătate dar banii vin în România. Oare și Germania cere bani de la italieni dus din Italia?

 3. Nemet Iulia says:

  De acord!

 4. ION says:

  Cam d CA EU PLATESC 2200 PE AN !

 5. Aurelia says:

  Oamenii buni suntem romani cu toții da mi se pare corect sa se plătească asigurare dar sa știți ca e suficient sa plătești într o tara europeana asigurare și ai dreptul sa fi tratat gratuit peste tot în Europa în plus în situația de fata în orice tara ai fi în momentul de fata nu se mai tine cont de asigurări și nu trebuie sa plătești nimic asa ca va rog mai bine sa ne rugam la D zeu sa trecem cu bine și sa nu mai fim rai

  • zoltan banto says:

   Cei care fura sau cersesc crezi va au?

  • Oglinda Cristina says:

   După ce ne-au impanzit majoritatea care s-au intors” de la alba neagra” care de altfel sunt si pozitivi sau purtatori, ce sa vedem au întîietate in spitale iar noi carevam plătit zeci de ani si plătim in continuare stam la rând după ei. NU-I CORECT!!! Da, pentru cei care s-au intors si prezinta o asigurare valabilă însă ma indoiesc ca 90% au asa ceva… dar au pretentii. Nu mai zic ca sunt persoane si cu alte probleme de sanatate si le e teama in zilele astea sa meargă în cadrul vreunui spital ….,

  • Cosmin says:

   Citeste cu atentie articolul. Este vorba de cei care nu au contract de munca in nici o tara din Uniunea Europeana.

 6. Camelia says:

  Foarte bine👍 Asta trebuia făcut demult.

 7. Popa Dorel says:

  Băi,tipii ăștia nu vin la tratament și nu vin să se îmbolnaveasca.Ei vin și pleacă . Dacă se îmbolnăvesc sunt tratați în regim de urgență adică gratuit.

  • zoltan banto says:

   Alt destept, virusul daca te imbolnaveste trebuie sa stai in spital, cu ventilator mecanic in cel mai rau caz, dar si oxigen in cel mai fericit caz

 8. attavist says:

  daca este regim de urgenta,atunci nu trebiue sa platesca.Dat fiind faptul ca este stare de urgenta nu ar trebui sa plateasca nimeni pentru ca finantarea vine din alte surse.

  • Danut says:

   De unde vine finanțarea din alta parte?
   Fraților, tot banii celor care contribuie, sunt. De ude alte surse?
   Statul este ca o familie. Familia are ca sursa de finanțare salariilor celor doi părinți care trebuie sa finanțeze și doi copii care nu au venit.
   Așa sunt cei care vin din străinătate, din păcate mulți cu fuste lungi care ne au finanțat pana acum, ei sunt ca și copii familiei cu doi copii.
   Cine crede în alte finanțări, pe care nu le va suporta poporul, este naiv și crede ca banii vin din cer.

 9. Judith says:

  Sa plateasca! Nu e normal ca cei care lucram sa platim si pentru cei care nu o fac! Si beneficiem de acelasi pachet de asigurat!

  • Burduja says:

   Ți se pare ca ia cineva din bani tai ?!?!?

   • Antalné says:

    Da, si nu numai, sa beneficieze fiecare unde a cotizat

   • Zet says:

    Ați făcut un calcul vreodată cât plătiți CAS și CASS? Dacă vă faceți calcul să știți că de aceea plătiți atât de mult fiindcă trebuie să-i întrețineți pe ăștia care au frisoane și călduri de la muncă și unii chiar conduc mașini de zeci de mii de euro și locuiesc în vile.

 10. Andrei says:

  DANIELA!CAND CUMPERI PAINE NU PLATESTI?

 11. Kolcsár Árpád says:

  Corect! Fiecare cetățean să beneficieze de asistență socială acolo, unde a plătit contribuția! Eu aici plătesc, în România, mai bine de 30 de ani… și nu puțin, credeți-mă! Șmecherii în totdeauna s-au sustras de sub obligațiile obștești, ”s-au descurcat” pe seama altora! Cândva, cumva trebuie trași la răspundere și de ce nu acum când au nevoie de serviciile pe care le susținem noi, vei care plătim contribuțțiile în fiecare lună!

 12. Verkely jeno says:

  Bine inteles ca nu au platit nimic pin acuma numai au venit si sau dat mare si acum cind tara are nevoie de sprjin sa plateasca macar acum ca au lucrat pe euro nu pe lei ca noi

 13. Bedo Edith says:

  Corect!

 14. Sorin M says:

  Corect.Daca nu plătesc să nu beneficieze de nimic

 15. Paul says:

  E absolut normal sa plateasca. Ori sa stea acolo unde sunt ( recomandat ) si sa beneficieze de servicii acolo unde platesc deja, ori sa vina in tara si sa plateasca pt. ceea ce vor sa beneficieze, la fel ca noi toti ceilalti

 16. Daniela says:

  Eu n-as plati…sa vad , ma arunci în strada cu coronavirus???😂😂😂😂😂

  • Paula says:

   Nu, dar la sfarsit vine și nota de plata , ca la orice neasigurat. Plătește spitalizarea , medicamentele și toate serviciile medicale.

  • Sandor says:

   Înseamnă că nici dumneavoastră nu plătiți pt.că eu am două joburi şi plătesc de două ori asigurările medicale.Toată lumea ar trebui să plătească dc.nu să meargă la privat!

  • Andi says:

   Nu te-as arunca te-as trata dar veci puri nu te mai lasam afara din Tara. Te-ai intors nu platesti aici stai pana mori!!!!!

 17. Ileana Chivoiu says:

  Perfect adevarat. Eu plătesc taxe la stat și nu am putut să îmi fac o data pe an analize gratis. Iar acum plătim pt toti care nu au dat 1 leu in tara. Sa intre , dar la granița sa plateasca testele ,contribuția și carantină.

  • Cristi says:

   Daca cer eu sa imi faca teste platesc …dar daca imi fac ei obligatoriu …daca nu platesc sa nu faca

 18. Kiss Panni says:

  Bine inteles sa plateasca!

 19. Bandi Izabella says:

  E normal sa plateasca

 20. Eu says:

  Cineva care în sfârșit gândește daca nu le convine să se ducă de unde au venit .pensule speciale tăiate
  Salarile nesimțite tăiate
  Consficarea proprietăților de la care au furat
  Nu mai tolerați nesimțirea aplicați legea corect

 21. Viorel says:

  Absolut normal sa plateau can! !

 22. Flor says:

  Un cetățean român, indiferent de etnie, fara loc de muncă sau nefiind pensionar, șomer sau minor, la intersectarea, voită sau nu, cu o instituție sanitara de stat beneficiază de asistenta medicala gratuita in stare de urgență, ulterior , daca nu face dovada asigurării medicale plătește atât serviciile medicale, cât și cele administrative ( cazare, masa). Nu știu dacă ” starea de urgență” modifica ceva in acest sens.

 23. CIPRIAN-LIVIU TĂRCUȚĂ says:

  Așa este și normal !

 24. Doru Stroe says:

  E ceva normal și mi se pare corect .Sănătatea trebuie susținută cu banii contribuabililor, altfel se prăbușește.

 25. Claudiu says:

  A-ti vrea bani de la diaspora…sa plateasca contribuția la sanatate intr-o tara in care nu sta si unde vine o data la 2-3 ani!am ajuns sa-mi ceara ungurul bani cind ma intorc la mine acasa!🤬🤬🤬

  • Andrei Tara says:

   Nu când te întorci, ci când vrei să beneficiezi de serviciile de asigurare a sănătății din țară. E ceva normal.

   • Hava maria says:

    Stai liniștit, nicăieri nu ești tratat dacă nu ești asigurat, iar dacă ești tratat și nu ești asigurat plătești bani faini, oriunde în lume

  • Szebi says:

   Eu, ungur, iti cer numai sa scrii corect! “A-ti”, serios?

  • Imola says:

   Nu ungurul iti cere ci bunul simti. Daca nu traiesti aici de ce ai venit acum acasa si nu ai stat unde ai platit si trait toata anul. Va credeti destepti ca ati plecat si ati facut bani afara.

  • reggie says:

   normal daca vrea sa se trateze. Nu e obligatoriu nu vrei sa platesti nu beneficiezi sau platesti serviciile.”ca afara” prietene doar nu iti achitam noi cei de acasa pt tine.

  • Janos Nagy says:

   Când mergi acasă să plătești înainte să pleci travel insurance so atunci nu trebuie sa te temi de nimic dar din păcate în Italia și Spania mai mult de jumate din care lucrează acolo lucrează la negru adică fără acte in regulă de aceea fug aca acasă.

   • Dan Tanasa says:

    De unde știi tu exact care este ponderea celor care lucrează la negru?

    • Tiberiu says:

     Stiti dv. care e ponderea ati fost cumva la munca pe afara ? Va spun eu ca sint de 19 ani afara si am lucrat in 3 tari diferite iar acum sint in Elvetia unde nu exista munca la negru in schimb in Spania , Anglia si Germania exista e adevarat ca in Germania mai putin in schimb in Itslia sint sute de mii fara forme legale e de asemenea adevarat ca printre cei ce se intorc sint multi sezonieri dar cei care au locuri de munca stabile cu contracte ferme au ramas in tarile in care sint.

    • Miki says:

     Fara tine nu se putea!

  • Sz.Atilla says:

   Problema este ca nici in spania sau Italia nu olãtesc, de aceea fug de acolo, ca spitalizarea costa sute de euro zilnic. Nu platesc nici acolo nici aici, si vor sa profite pe seama celor care au ramas acasa si cotizeaza acasa.

  • Eniko says:

   să rămâneți în diaspora, dacă vreți să fiți tratați este normal să plătiți. Măcar ungurul cotizeaza aici, la statul Român. Veniți în țară , vă dați mare, băieți cu bani, atunci să și contribuiți la sănătate când sunteți bolnavi și bemeficiați de tratament. Dacă e așa de rău în România de ce v-ați întors tocmai acum????

   • Vali says:

    Niciun ungur nu cotizeaza la statul raman. Toti locuitorii acestei tari sunt romani. Ungurii cotizeaza in Ungaria. Si da, cine nu are asigurare e normal sa plateasca deoarece toti care lucram cu carte de munca platim

  • Sz. I. Cs. says:

   Acum e ungur, așai, nu mai e român de etnie maghiară, dar unguru a stat tot timpul în România pecând d-ta ai plecat la mai bine! E acuma, dacă vrei ca tara ta să te ajute la greu, PLĂTEȘTE, că și afară tot asta trebuia să faci!!!

 26. Vasile lon says:

  Este perfect normal!
  Noi, cei din tara, plătim?
  Ei de ce sa nu o faca??

 27. Nica mandita says:

  Da este normal sa platessca

 28. Iulian says:

  In sfarsit, o idee a unui deputat al uniunii ungariste cu care as putea fi de acord!

  • Adriana Popescu says:

   E normal să plătească. Cineva a spus mai sus însă: in regim de urgență, un spital este obligat să acorde primul ajutor. Nu prea văd ce fac cu pacientul ulterior, că, dacă e infectat, îl lasă afară , pur și simplu, să infecteze și alți oameni? Ii bagă într-un țarc? Pe asta și mizează.

   • Iuliana says:

    Sunt tratate dar ultetior primesc factura, daca are asigurare plateste asiguratorul daca nu are plateste pacientul, numai la urgenta este primit fara asigurare pentru consultatie, daca nu se schimba legea acum -cu starea de covid

 29. Arania says:

  Corect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Deputat UDMR: românii întorşi în ţară, care nu au asigurare medicală, să achite contribuţii la asigurările de sănătate, 1.338 de lei de persoană, dacă vor să fie tratați în spitalele din România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/deputat-udmr-romanii-intorsi-in-tara-care-nu-au-asigurare-medicala-sa-achite-contributii-la-asigurarile-de-sanatate-1-338-de-lei-de-persoana-daca-vor-sa-fie-tratati-in-spitalele-din-romania/