DOCUMENT. Primarul UDMR din Sânmartin INTERZICE accesul românilor în Cimitirul de la Valea Uzului

May 29, 2019 •sovinism maghiar •Views: 7893

Consiliul Local al comunei Sânmartin, controlat de UDMR, a adoptat în data de 23 mai a.c., la propunerea primarului UDMR, o hotărâre prin care interzice accesul persoanelor în incinta Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Vezi și UDMR vrea îndepărtarea crucilor EROILOR ROMÂNI din cimitirul de la Valea Uzului

Hotărârea luată de autoritățile locale din Sânmartin, județul Harghita, la propunerea primarului UDMR din Sânmartin, Gergely Andras, urmărește să blocheze accesul românilor care și-au anunțat deja prezența la Valea Uzului pentru data de 6 iunie a.c., ziua în care românii sărbătoresc Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor (detalii aici).

Vezi și EXCLUSIV. Fake news propagat de UDMR, demontat de OCPI Bacău: Cimitirul Internațional Valea Uzului aparține UAT Dărmănești

În data de 13 mai a.c., atunci când UDMR a organizat o adunare la care au participat câteva sute de maghiari Primăria Sânmartin nu a blocat accesul nimănui în incinta cimitirului.

Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului aparține în mod legal, juridic și administrativ, de unitatea administrativ-teritorială Dărmănești din județul Bacău.

Informația este confirmată oficial de un document al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău din luna octombrie 2018. Solicitată să comunice un răspuns oficial cu privire la amplasamentul Cimitirului Internațional al Eroilor – Valea Uzului, OCPI Bacău a comunicat UAT Dărmănești faptul că acest cimitir se află în interiorul UAT Dărmănești.

FOTO: Kelemen Hunor, liderul UDMR, Gândul/Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to DOCUMENT. Primarul UDMR din Sânmartin INTERZICE accesul românilor în Cimitirul de la Valea Uzului

 1. Bobiță says:

  Pe toată valea,limita dintre județe e delimitată de râu..cum se face că exact acolo judetul Harghita trece apa,drumul până pe dealul vecin?Cine trage linii in google maps? De cele 7-8 microhidrocentrale care au distrus cursul apei nimic?

 2. Voicu iulian says:

  Hai, lăsați! Prea multă toleranță din partea autorităților române. Înțeleg jocurile politice dar până aici. Dacă nu sunt autoritățile în stare să tragă la răspundere pe cei vinovați, îi vom trage noi în stilul nostru dar și pe autorități. Bunicilor noștri nu le vor strica somnul niște unguri acasă la ei. Niciodată…

 3. Fake News says:

  “Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului aparține în mod legal, juridic și administrativ, de unitatea administrativ-teritorială Dărmănești din județul Bacău.”
  Domnul Tanasa, asta e fake news. Stiti si dumneavoasra foarte bine. Dar haideti sa lasam lucruriile asa cum stiti dumneavosastra 🙂

 4. Adrian says:

  Nu inteleg ce vor de fapt #udemerei cu astfel de provocari???

  • Dan Tanasa says:

   Vor să provoace în speranța că lucrurile vor degenera iar apoi se vor putea victimiza în fața cancelariilor europene că uite că viața necăjită duc ei în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "DOCUMENT. Primarul UDMR din Sânmartin INTERZICE accesul românilor în Cimitirul de la Valea Uzului"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/document-primarul-udmr-din-sanmartin-interzice-accesul-romanilor-in-cimitirul-de-la-valea-uzului/