EXCLUSIV. Fake news propagat de UDMR, demontat de OCPI Bacău: Cimitirul Internațional Valea Uzului aparține UAT Dărmănești

May 18, 2019 •extremism maghiar •Views: 25772

Liderii UDMR acționează iresponsabil și promovează în mod deliberat o propagandă de tip fake news în cazul scandalului legat de Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. Scopul urmărit de UDMR este acela de a genera o emoție puternică care să se materializeze în voturi către UDMR la scrutinul din 26 mai pentru Parlamentul European.

Vezi și PROVOCARE INACCEPTABILĂ. Crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului, acoperite cu saci de gunoi de un grup de inițiativă maghiar

Cimitirul de la Valea Uzului aparține administrativ de comuna Sânmartin din județul Harghita, condusă de primarul UDMR Gergely András. Asta susțin liderii UDMR pe toate canalele de comunicare.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă în spațiul public, în mod mincinos, cu scopul evident de a incita populația de etnie maghiară împotriva românilor, că acel cimitir se află „în proprietatea publică şi în inventarul comunei Sânmartin”. „Este inacceptabil să intri într-un cimitir, într-un spaţiu sacru, fără să ţii cont de nimic, fără să discuţi cu cei care au cimitirul în îngrijire – mai mult, acesta aflându-se chiar în proprietatea publică şi în inventarul comunei Sânmartin – ignorând legile în vigoare, inclusiv acordurile bilaterale şi reglementările internaţionale privind regimul cimitirelor militare”, afirmă Kelemen Hunor citat de Adevărul.

În realitate, avem de-a face cu un fake news promovat de UDMR în mod iresponsabil cu scopul de a genera emoție în jurul unui subiect în care sunt implicați și români pentru a capitaliza electoral la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.

Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului aparține în mod legal, juridic și administrativ, de unitatea administrativ-teritorială Dărmănești din județul Bacău.

Informația este confirmată oficial de un document al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău din luna octombrie 2018. Solicitată să comunice un răspuns oficial cu privire la amplasamentul Cimitirului Internațional al Eroilor – Valea Uzului, OCPI Bacău a comunicat UAT Dărmănești faptul că acest cimitir se află în interiorul UAT Dărmănești.

Documentul OCPI Bacău probează faptul că UDMR promovează în mode deliberat fake news cu privire la acest subiect cu scopul evident de a incita populația de etnie maghiară împotriva românilor pentru a capitaliza electoral.

FOTO: Liviu Dragnea și Kelemen Hunor, Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

23 Responses to EXCLUSIV. Fake news propagat de UDMR, demontat de OCPI Bacău: Cimitirul Internațional Valea Uzului aparține UAT Dărmănești

 1. Sarba Mihai says:

  Confiscarea unor bunuri private de către. ce autorități, in baza carei legi ? Legea pumnului cumva ?

 2. Octav says:

  Pana la urma cine e ingropat in cimitirul ala?! Ca apartine de Bacau sau de Harghita are putina relevanta. Eu cred ca sunteti cazuti in cap cu crucile voastre romanesti puse pe morminte austriece, unguresti sau italiene.

  • Dan Tanasa says:

   Știi tu sigur că au fost puse pe morminte austriece?

  • Strobo says:

   Man, eu cred că tu ești căzut în cap dacă nu reușești să înțelegi că acolo sunt, numai din WWI, 149 de Români. Dar nu numai de a asta esti bătut în cap! Pe teritoriul României locuiește o națiune suverană. Iar tu, împreună cu 5% dintre cetățeni nu pricepeți acest lucru, sau ce drepturi și obligații rezultă din acest aspect. De exemplu, falsificarea alegerilor, retrocedarea teritoriilor și imobilelor in baza unor acte lovite de nulitate, manifestarea agresivă, …..toate sunt fapte ce denotă că n-ați înțeles prea bine, sau de loc, normele legislative sau de bun simț ce guvernează România.

 3. Razvan Vizitiu says:

  Dovezi au fost mereu…oare nu e timpul sa si facem ceva in privinta asta? Poate e nevoie iarasi sa cantam ”Treceti batalioane romane Carpatii”??

 4. Cătălin says:

  Curios că totul are loc în legătură cu summitul UE la Sibiu, nu Bucureşti, Braşov, Iaşi ori Alba Iulia, cu ignorarea de către Merkel a membrilor guvernului României şi implicarea etnicului german Iohannis; să înţelegem că Germania iar încearcă fragmentarea României şi instituirea cortinei de fir pe Carpaţi?! Părerea mea este aceea că acum, pentru prejudiciul de imagine creat, udmr şi liderul acestuia trebuiesc traşi la răspundere, profanatorii trimişi în cercetare penală, iar ambasadorul maghiar chemat la ordin. De asemenea, este necesară tragerea la răspundere a guvernului maghiar pentru amestecul în politica internă a României, susţinerea organizaţiilor paramilitare secesioniste maghiare de pe teritoriul României şi prejudicierea imaginii şi prestigiului României.

 5. mihai says:

  UDMR este implicat direct in profanarea mormintelor eroilor romani .. exista dovezi in acest sens vedeti postarea urmatoare….. https://www.facebook.com/groups/CIR.NatiaRomana/permalink/1284600531692224/?__tn__=H-R

 6. Maria Rusu says:

  Și atunci de ce dracului s-a iscat toată mizeria asta????

  • Dan Tanasa says:

   Pentru că UDMR este în campanie electorală.

   • george says:

    Nu domnule Tanasa! Pentru ca PSD si Dragnea le permit iredentistilor unguri orice ! Pentru a-si salva pielea! Daca Dragnea scapa de puscarie, pleaca la casa din brazilia si putin ii pasa ce se intampla cu tara! E asa greu de inteles?
    Sau poate nu vreti! Avand in vedere trecutul Dvs. PSD-ist!

 7. gabriel says:

  din pacate asa cum sa procedat si in Oradea cu statuia lui Mihai VIteazul ,cu batjocorire lui Avram Iancu acum cu cimitirul din Valea Uzului si sigur mai sunt si alte insulte si batjocuri la adresa romanilor si a Romaniei nu sau luat si nu se iau masuri aspre ptr.stoparea acestui fenomen antiromanesc ,toate partidele de circopiteci fac sluj pe langa udmr ,ptr. a castiga sau a ramane la putere . Slugoi.

 8. Vasile says:

  După mintea jigodiilor anti.ro, Dragnea e de vină și PSD.

  • Dan Tanasa says:

   PSD nu are nicio vină aici?

  • diana_napoca says:

   Si cam cine crezi tu,dupa creierul tau cat o boaba de piper-e vinovat,Iohannis?

   • Cătălin says:

    Cumva aţi uitat cine este vinovat de permisivitatea legii electorale, portiţă prin care udmr poate participa la alegeri, şi de ascensiunea acestui ong etnic românofob? Exact: psd, ex- pdsr! Apoi, lingăii travestiţi în cdr, ulterior pnl şi pdl au făcut sluj la udmr pentru succesul ciolaniadei! Deci, creierul cât nuca cam aparţine celor care dau din gură în vajnicul stil politruc, făcând abstracţie de crunta realitate istorică!

 9. Adrian says:

  Inca o data mizeria UDMR-ista ne sta in cale si tulbura apele.

 10. Macău Constantin says:

  PSD-ul intervine în forță (cu gaze și bastoane, amenzi și chiar și dosare penale) doar împotriva democrației, nu și a programatorilor de morminte și a trădătorilor de țară!

 11. Marius says:

  Nu imi aduc aminte ca persoane apartinând etniei maghiare sa fi fost batute de romani pe teritoriul Romaniei !!! Dar de cetateni romani agresați fizic şi verba am auzit !!! Băi psd ??? Voi sunteți născuți pe lună ???

 12. Vali says:

  cred că Dragnea va da cimitirul Ungurilor. Deja în reacția sa părea foarte împăciuitor cu ei, chiar dacă în ’94 și ’98 au ars crucile soldaților români, iar acum le-au acoperit pe cele noi !

 13. Amfion says:

  Sesizam prefectul de Bacau conform OG27/2002, sa aplice masurile legale, sa intervina in teren cu structurile MAI pentru a reinstaura ordinea si disciplina, inclusiv sa dea un comunicat oficial de presa care sa limpezeasca apele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Fake news propagat de UDMR, demontat de OCPI Bacău: Cimitirul Internațional Valea Uzului aparține UAT Dărmănești"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-fake-news-propagat-de-udmr-demontat-de-ocpi-bacau-cimitirul-international-valea-uzului-apartine-uat-darmanesti/