ETi Puf cu gust de nesimțire

April 8, 2020 •noaptea minții •Views: 284

Am remarcat zilelea astea pe TV un spot publicitar al celor de la ETi România. Compania turcească ne anunță că apărut ETi Puf, delicios de pufos cu gust de Paște Fericit! Căutând pe internet am observat că spotul publicitar e mai vechi, de prin 2016. Constat însă că nimeni nu a reacționat până acum la această imbecilitate mizerabilă.

Citește și Cât de nemernic să fii să-ți faci campanie electorală în timp ce țara e în stare de urgență?!

Pentru cei care nu știu, ETi Puf este un desert produs de ETi România, filială locală a ETi, companie turcească.

Nu sunt consumator al produselor ETi și nici nu îmi doresc să fiu pe viitor. Dar pentru că sunt agresat pe TV de reclama lor complet idioată (nu am remarcat-o până acum pentru că nu mă uit la TV însă în perioada asta mă mai informez și de acolo) nu pot să nu reacționez.

Așadar, de mai mulți ani, înțeleg, ETi România ne anunță în perioada sărbătorilor de Paști că a apărut ETi Puf cu gust de Paște Fericit! Spotul publicitar ne prezintă un biscuite ETi Puf care încearcă să seducă un ou vopsit, pe care l-a confundat cu un alt biscuite ETi. Trec peste faptul că desertul țintește copiii dar este promovat cu aluzii sexuale și remarc faptul că numai un imbecil lipsit de respect față de o sărbătoare atât de importantă a creștinătății ar fi putut să imagineze și să producă un astfel de spot publicitar.

Nu mă deranjează faptul că și grupul ETi se înscrie pe linia neo-liberală a celor care nu au înțeles că Paștele nu e despre mâncare (și nici despre seducție) iar Crăciunul nu este despre Moș Crăciun. E fix problema conducerii grupului ETi ce fel de valori promovează la nivel de companie.

Problema mea, ca simplu creștin ortodox, specialist în comunicare publică, este faptul că o companie privată își permite să batjocorească ceva ce eu consider sfânt. Să faci un spot publicitar de Paști în care faci aluzii sexuale, de seducere a unui ou, simbol și el al sărbătorii de Paști, după care să ne anunți că a apărut ETi Puf cu gust de Paște Fericit! este o insultă la adresa creștinilor și o blasfemie. Oare ETi vinde în Turcia ETi Puf cu gust de Ramadan fericit?

Transmit conducerii ETi România că această campanie este o blasfemie și că, din păcate pentru ei, oamenii angajați la comunicare sunt niște imbecili nesimțiți.

FOTO: captură video din spotul publicitar la ETi Puf.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ETi Puf cu gust de nesimțire

  1. FORD says:

    “Familia fiind principalul dusman al societatii de consum, este normal ca aceasta, prin instrumental ei principal-televiziunea-sa lupte impotriva familiei.Cine isi asuma riscurile de a detine un televizor in propria casa trebuie sa constientizeze….”Vergiliu Gheorghe-Efectele televiziunii(p355).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ETi Puf cu gust de nesimțire"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/eti-puf-cu-gust-de-nesimtire/