EXCLUSIV. CNCD: pagina de Facebook a Primăriei Odorheiu Secuiesc exclusiv în limba maghiară reprezintă discriminare

July 26, 2019 •discriminarea romanilor •Views: 920

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a constatat că pagina de Facebook a Primăriei Odorheiu Secuiesc redactată exclusiv în limba maghiară reprezintă o discriminare pe criterii etnice a românilor.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT definitiv de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

În luna octombrie 2018 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina oficială de Facebook a Primăriei Odorheiu Secuiesc, condusă de Galfi Arpad, este redactată exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

Deși în cauză este vorba despre o instituție publică a statului român, Primăria Odorheiu Secuiesc comunică pe această rețea de socializare exclusiv în limba maghiară, ceea ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români care nu cunosc limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Ungaria? NU! România! Zilele orașului Odorheiu Secuiesc, exclusiv în limba maghiară

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 353/24.06.2019 prin care a constatat faptul că în cauză Primăria Odorheiu Secuiesc, condusă de Galfi Arpad, membru PCM, a comis o faptă de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români care nu cunosc limba maghiară.

CNCD a aplicat UAT Odorheiu Secuiesc o sacțiune contravențională cu avertisment pentru o fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.

Parte din Hotărârea CNCD nr. 353/24.06.2019.

FOTO: Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, la zilele orașului promovate exclusiv în limba maghiară, facebook.com.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. CNCD: pagina de Facebook a Primăriei Odorheiu Secuiesc exclusiv în limba maghiară reprezintă discriminare

 1. Laur says:

  ” sacțiune contravențională cu avertisment ” – daca asta e sanctiune pentru discriminare NATIONALA, inclin sa cred ca multi oficiali le sufla in cur(te) ungurilor din Romania.

 2. Anonymus says:

  Ca tre uite sa ne regăsim unitatea, spiritul. Degeaba vorbim despre strămoși, daca nu-i reprezentăm cu cinste!

  • Constantin says:

   Subscriu maxim! Si consider ca trebuie facute presiuni pe autoritati sa ia masuri legale radicale altfel romanii vor reactiona ca la Valea Uzului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CNCD: pagina de Facebook a Primăriei Odorheiu Secuiesc exclusiv în limba maghiară reprezintă discriminare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cncd-pagina-de-facebook-a-primariei-odorheiu-secuiesc-exclusiv-in-limba-maghiara-reprezinta-discriminare/