EXCLUSIV. CNCD: Primarul UDMR din Satu Mare a discriminat români pe criterii etnice

October 1, 2022 •discriminarea romanilor •Views: 51

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR al comunei Satu Mare, județul Harghita, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că toate străzile din localitate au denumiri exclusiv în limba maghiară.

Citește și EXCLUSIV. Sentință CAB: primarul UDMR din Remetea a discriminat români pe criterii etnice / Edilul UDMR a fost amendat deja de trei ori de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

În luna iunie 2021, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că toate străzile din comuna Satu Mare, județul Harghita, au denumiri exclusiv în limba maghiară. Deși este o localitate în România iar limba oficială de stat este doar limba română, în comuna Satu Mare, condusă de UDMR-istul Kovacs Imre, toate străzile au denumiri exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

Situația nu este singulară în zonă și constituie în mod evident o discriminare pe criterii etnice flagrantă a românilor care nu cunosc limba maghiară.

Citește și EXCLUSIV. CNCD: Teatrul din Târgu Secuiesc a discriminat români pe criterii etnice

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 542/07.09.2022 prin care a decis că faptele constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat UAT Satu Mare, reprezentată prin primar în funcție, o sancțiune contravențională cu avertisment pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Fragment din Hotărârea CNCD nr. 542/07.09.2022

FOTO: Kelemen Hunor, președinte UDMR/Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CNCD: Primarul UDMR din Satu Mare a discriminat români pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cncd-primarul-udmr-din-satu-mare-a-discriminat-romani-pe-criterii-etnice/