EXCLUSIV. Copii minori implicați în proiectul UDMR „Minority SafePack”?

April 12, 2018 • UDMR • Views: 2686

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că rezultatul final al campaniei de strângere a semnăturilor pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti „Minority SafePack” este un succes al comunităţii maghiare din România, care s-a alăturat celor 50 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în comunităţi minoritare, transmite Agerpres.

Vezi și ISTORIE. Câți români erau în Transilvania la 1310 și 1572?

Liderul UDMR a subliniat faptul că, în prezent, se poate vorbi despre înregistrarea unui succes, pentru că s-au alăturat campaniei şi membri ai organizaţiilor de protecţie a minorităţilor din ţările învecinate – evidenţiind contribuţia Partidului Comunităţii Maghiare din Slovacia, al Uniunii Maghiarilor din Voivodina şi al Uniunii RakĂłczi din Ungaria.

Inițiativa cetățenească „Minority SafePack” are drept scop crearea unei legislaţii europene a minorităţilor, care să ducă la autonomia teritorială pe criteriu etnic şi a drepturilor colective. Comisia Europeană a respins în trecut inițiativa deoarece Uniunea Europenă nu are atribuţii pe drepturile omului, fiind o organizaţie politică şi economică. Drepturile minorităţilor sunt în competenţa Consiliului Europei, iar tratatele privind minorităţile sunt ratificate de statele europene. Ulterior, în 29 martie 2017, Comisia Europeană a acceptat înregistrarea proiectului „Minority Safepack”, urmând ca iniţiatorii să strângă un milion de semnături (0,2% din populaţia Uniunii) pentru ca acesta să fie apoi discutat în cadrul organismului european.

Vezi și Proiectul Minority Safepack, o piatră de încercare pentru stabilitatea Uniunii Europene

În acțiunea de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei cetățenești „Minority SafePack” susținută activ de UDMR și Ungaria au fost implicate și persoane ce par a fi copii minori. În Sfântu Gheorghe, spre exemplu, în centrul orașului, a fost amplasat un stand pentru strângerea de semnături. Standul are sigla UDMR, a inițiativei „Minority SafePack” și a FUEN. În imagine se poate vedea că responsabili cu strângerea de semnături sunt trei tineri, băieți, ce par a fi copii minori.

FOTO: Sfântu Gheorghe, persoane ce par a fi copii minori strâng semnături pentru proiectul UDMR.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend