EXCLUSIV. DNA Târgu Mureș a început urmărirea penală în cazul retrocedării clădirii Colegiului Național Unirea

November 4, 2015 •Mures •Views: 7842

Serviciul Teritorial Târgu Mureș al Direcției Naționale Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale în cazul retrocedării clădirii Colegiului Național Unirea din Târgu Mureș. 

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat în noiembrie 2014 Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la suspiciunea comiterii unor ilegalități în cazul retrocedării imobilului din str. Mihai Viteazu nr. 16 din municipiul Târgu Mureș în care în prezent funcționează Colegiul Național Unirea.

Imobilul în cauză a fost retrocedat de către Guvernul României în anul 2004 în ciuda faptului că acest imobil nu a aparținut niciodată Episcopiei Romano-Catolice de Alba Iulia sau Parohiei Romano-Catolice Târgu Mureș. Cu privire la ilegalitatea retrocedării în acest caz s-au pronunțat deja în repetate rânduri prof. dr. Ioan Sabău Pop și dr. Vasile Lechințan, personalități avizate în acest domeniu.

Având în vedere evoluțiile din cazul Nadăș, în care noi informații dovedesc faptul că retrocedrea a avut loc cu încălcarea legii, precum și recenta condamnare definitivă a deputatului Marko Attila în cazul retrocedării ilegale a clădirii Colegiului Szekely Miko din municipiul Sfântu Gheorghe, ADEC a sesizat Ministerul Public și a solicitat demararea unei anchete pentru lămuriarea aspectelor legale în acest caz.

DNA Târgu Mureș mi-a comunicat faptul că în dosarul nr. 150/P/2015 a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Detalii despre acest caz aici și aici.

DNA Targu Mures urmarire penala retrocedare Colegiul Unirea

FOTO: tirgumureseanul.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. DNA Târgu Mureș a început urmărirea penală în cazul retrocedării clădirii Colegiului Național Unirea"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-dna-targu-mures-a-inceput-urmarirea-penala-in-cazul-retrocedarii-cladirii-colegiului-national-unirea/