EXCLUSIV. Dovada prezenței lui Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, la Congresul UDMR. Ce va face Renate Weber?

September 22, 2021 •Administrație •Views: 113

Renate Weber, Avocat al Poporului, are un test greu de trecut zilele acestea. Va acționa legal și principial sau îl va proteja pe Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, care a participat la activități politice la congresul UDMR din 17 septembrie a.c. de la Sângeorgiu de Mureș?

Citește și EXCLUSIV. Forumul Românilor din Covasna și Harghita îl acuză pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că face jocurile Ungariei în cazul unui ordin privind organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din școli

Participarea lui Molnar Zsolt la congresul unei formațiuni politice încalcă prevederile Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, care interzice Avocatului Poporului și adjuncților să fie membri de partid, precum și principiile Rezoluției ONU nr. 48/134/20.12.1993, care stabilește principiul independenței instituției Avocatul Poporului.

Având în vedere această gravă și flagrantă încălcare a legii, pentru a nu submina autoritatea instituției Avocatul Poporului, am solicitat public doamnei Renate Weber demiterea imediată a domnului Molnar Zsolt din funcția de adjunct al Avocatului Poporului.

Doamna Renate Weber a recționat public la solicitarea mea prin intermediul unui comunicat de presă, postat pe pagina instituției, în care susține, printre altele: „Față de susținerile domnului deputat, facem precizarea că instituția Avocatul Poporului nu are cunoștință dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menționat. În situația în care informațiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatul Poporului”.

Pentru a lămuri acest subiect pun la dispoziția opiniei publice dovada indubitabilă (inițial am identificat greșit persoana) a faptului că Molnar Zsolt a fost prezent la o activitatea politică la congresul UDMR, încălcând astfel legea. Ce va face doamna Weber acum? Va acționa ca și până acum, principial și legal, sesizând Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților pentru demiterea lui Molnar sau va închide ochii de această dată și îl va proteja pe fostul UDMR-ist?

Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, participant la activitate politică, deși legea îi interzice acest lucru.

Sursă captură video https://www.facebook.com/watch/?v=923506021535045

FOTO: Renate Weber/Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Dovada prezenței lui Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, la Congresul UDMR. Ce va face Renate Weber?

  1. Dorina says:

    A greșit sa plătească

  2. Iuliana Bocsan says:

    Nu ma aștept la o atitudine corectă a avocatei poporului.Se știe ca nici ea nu are sânge românesc…

  3. FORD says:

    “Curat-murdar coane Fanica” si …batista pe tambalul webarian. Ce au in comun Weber cu Werner si cu Zsolt ? “XENOCRATIA”lui Eminescu, oare chiar conduce Romania ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Dovada prezenței lui Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, la Congresul UDMR. Ce va face Renate Weber?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-dovada-prezentei-lui-molnar-zsolt-adjunct-al-avocatului-poporului-la-congresul-udmr-ce-va-face-renate-weber/