EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent în fața Bisericii romano-catolice din Lunca de Jos. Prefectul de Harghita tace complice

September 16, 2019 •noaptea minții •Views: 490

Drapelul Ungariei este arborat cu caracter permanent în fața Bisericii romano-catolice din localitatea Lunca de Jos din județul Harghita.

Vezi și EXCLUSIV. Tinerii secui învață să mânuiască arme într-o tabără de husari din Covasna. Copiii învață să lupte sub drapelul Ungariei. Tabăra este finanțată din fonduri publice

Un drapel al Ungariei este arborat cu caracter permanent, pe un catarg, în fața Bisericii romano-catolice din localitatea Lunca de Jos. Localitate este condusă de primarul UDMR Gergely Károly.

Alături de drapelul Ungariei este arborat și așa-zisul steag secuiesc, împreună cu alte steaguri.

Drapelul României arborat și el alături de drapelul Ungariei și steagul secuiesc este extrem de degradat, trădând disprețul celor de acolo față de simbolul național al României.

Această situație este nelegală și contravine prevederilor Legii nr. 75/1994. Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, tolerează acestă situație nelegală de teamă să nu fie schimbat din funcție.

FOTO: drapelul Ungariei arborat în Lunca de Jos, jud. Harghita.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent în fața Bisericii romano-catolice din Lunca de Jos. Prefectul de Harghita tace complice

 1. Nu mi se pare corect ca acest steag a Ungariei sa fluture pe teritoriu Romaniei decat in unele situatii adica doar la ambasada Ungariei la Bucuresti si cam atat restul e nul santem intr o tara democratica si nu in statul in stat cum ne mai deosebim tara de acest stat daca fluturam doua steaguri diferite

 2. Ban Andrea says:

  Acele steaguri sunt arborate pe un domeniu privat domnule DanTanasa

 3. Cichi Toumann says:

  Imi pare bine ca mai exista si Romani care aduc stima Romainiei prin bunul lor simti. Ceilalti care scriu si comenteaza sint turbati la minte de xenofobie.

 4. Stefan Somesean says:

  La o privire atentã se poate observa, cã toate drapelele sunt degradate, asa cã mai usor cu manipularea.
  De altfel mai bine ar trebui sã multumim preotului cã arboreazã si drapelul României, pe domeniul privat al bisericii, pentru cã nu ar fi obligat de nici o lege.
  Haideti sã nu fim asa de supãrati pe tot ce ste unguresc!

  • Lyrk says:

   Ai mentalitate de iobag Stefane!

  • Constantin says:

   Cum se arboreaza drapelul national

   Arborarea steagului national trebuie sa se realizeze potrivit unor reguli de protocol si legi bine stabilite pentru ca acesta sa isi indeplineasca rolul. Conform legii 75 din 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice, drapelul corect este fara stema. „Pe teritoriul pe care il reprezinta, drapelul national ocupa primul loc pe care nu il cedeaza in nici o circumstanta, aceasta este prima regula de precadere folosita. Acest lucru ne spune ca drapelul tarii oaspete va ocupa locul al doilea”.

   In conformitate cu legea, nu se arboreaza niciodata drapelul unei tari straine fara a arbora si drapelul national. Acestea se inalta numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivitati si reuniuni internationale. In acest domeniu exceptiile sunt rezervate exclusiv ambasadelor si consulatelor, datorita principiului de extrateritorialitate.

   In ceea ce priveste pozitionarea drapelului Romaniei si a drapelului Uniunii Europene, primul din stanga privit din fata va fi drapelul Romaniei. Locul de onoare poate fi, in functie de cate drapele il insotesc, primul din stanga privit din fata. La Bruxelles, la cartierul general NATO, acest loc este rezervat drapelului Belgiei urmat de celelalte drapele ale tarilor membre, asezate in ordine alfabetica, dupa denumirea lor in limba franceza. Drapelul se pozitioneaza in centru cand numarul de steaguri este impar sau in stanga drapelului cu care ocupa centru daca sunt in numar par. In cadrul unor intalniri oficiale in care se vor arbora drapelele mai multor tari, acestea trebuie pozitionate la acelasi nivel, in ordine alfabetica si vor avea aceleasi dimensiuni pentru a nu se crea discriminari sau situatii inconfortabile.

   Unde si cand se arboreaza drapelul national

   Regulile de protocol impun ca steagul Romaniei sa se arboreze permanent pe sediile autoritatilor si institutiilor publice, la sediile partidelor politice, a sindicatelor si institutiilor de invatamant si cultura. De asemenea, arborarea permanenta trebuie sa se realizeze si la punctele de frontiera si la aeroporturile cu trafic international.

   Drapelul national trebuie arborat ca pavilion pe navele de orice fel sau pe ambarcatiunile care navigheaza sub pavilion romanesc. Acesta are rolul de semn de identificare in apele internationale.

   Steagul Romaniei se arboreaza temporar in special cu prilejul Zilei Nationale si al altor sarbatori nationale, de exemplu Ziua Unirii. Acesta se va arbora in locurile publice stabilite in prealabil de catre autoritatile locale. De asemenea, se arboreaza cu prilejul vizitelor oficiale intreprinse in Romania de sefi de stat si de guvern, precum si de inalte personalitati politice reprezentand principalele organisme internationale interguvernamentale. Drapelul se va regasi in aeroporturi si gari, dar si pe diferite trasee. Steagul national se va afisa cu ocazia desfasurarii unor competitii sportive, ceremonii militare sau festivitati si la sediile electorale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent în fața Bisericii romano-catolice din Lunca de Jos. Prefectul de Harghita tace complice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-drapelul-ungariei-arborat-permanent-in-fata-bisericii-romano-catolice-din-lunca-de-jos-prefectul-de-harghita-tace-complice/