EXCLUSIV. Tinerii secui învață să mânuiască arme într-o tabără de husari din Covasna. Copiii învață să lupte sub drapelul Ungariei. Tabăra este finanțată din fonduri publice

August 8, 2019 •extremism maghiar •Views: 789

În perioada 4-10 august a.c. la Castelul Mikes din Zăbala, județul Covasna, are loc o tabără „tradițională” în care tinerii secui sunt învățați să jure credință Ungariei, să mânuiască armele și să laude faptele de arme ale înaintașilor care au lupta la 1848-1849.

Vezi și ELOGIATĂ DE UDMR LA MIERCUREA CIUC. Cu ce se ocupa faimoasa Divizie secuiască: uciderea, terorizarea şi jefuirea civililor

Consiliul Județen Covasna și Primăria Târgu Secuiesc, împreună cu Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria, sprijină desfășurarea unei tabere de husari la Castelul Mikes din Zăbala.

Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria este o organizaţie civilă înfiinţată în 1991. Scopul principal este îngrijirea tradiţiilor milităreşti maghiare, prin asta întărirea conştiinţei maghiare, sentimentul de dragoste de patrie, aprecierea valorilor naţionale, şi să contribuie la educaţia de apărare a patriei.

Această asociație este una de utiliztate publică în Ungaria. Activitatea de specialitate a organizaţiei este sprijinită prin parteneriate de către Ministerul Apărării, Armată, Ministerul Agriculturii din Ungaria.

Tinerii maghiari, în marea lor majoritate minori, sunt educați să jure credință drapelului Ungariei și să mânuiască armele.

Copii sunt antrenați în simulări de bătălii cu arme și ședințe tactice în care se utilizează harta Ungariei Mari.

Copii se plimbă pe străzile din Zăbala în uniforme militare, imagine care îi îngrozește pe românii din zonă care știu foarte bine ce au avut de suferit românii la 1848-1849 de la oameni înbrăcați în aceleași uniforme.

Ne întrebăm dacă astfel de manifestări ajută la îmbunătățirea relațiilor interetnice din România? Sau, din contra, stimulează atitudini refractare față de români.

Ne întrebăm de asemenea care sunt sumele de bani din fonduri publice cu care sunt finanțate astfel de evenimente „tradiționale” și „educative” și dacă acele sume de bani nu ar fi putut fi utilizate pentru creșterea nivelului de trai din zonă sau pentru îmbunătățirea relației dintre cetățeni și instituțiile publice.

FOTO: Facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

16 Responses to EXCLUSIV. Tinerii secui învață să mânuiască arme într-o tabără de husari din Covasna. Copiii învață să lupte sub drapelul Ungariei. Tabăra este finanțată din fonduri publice

 1. Silvester stalone says:

  Tanasa este ofițer acoperit , ajutat de tribunale și servicii !

 2. Balogh Andras says:

  Vai de capul vostru. Va cacati pe voi de câțiva copii. Neam de viteji……Dane da le in judecată nu de alta dar te pricepi.

 3. Constantin says:

  Ce face SRI ? Ca tocmai i se mari bugetul !!

 4. egered says:

  Nastase a bagat abatoare de lemn , Ciolos a distrus fabrici , flota disparuta , zece milioane lucreaza peste hotare , peste 40 % teren arabil romanesc in zonele cele mai fertile in mainile arabilor olandejilor italienilor etc etc , si nu se ingrozeste nimeni. Pentru o tabara de reenactment , intram in panica . M-am nascut maghiar , cetatean al Romaniei si imi pare nespus de rau de ce s-a ales din tara asta. Nu mai producem un surub , o sarma , am ramas la numai doua fabrici de zahar , luam armament invechit de milioane de euro , iar invatamantul produce 45 % analfabeti functionali.
  Pentru toti care ne trimit la Budapesta: Fara taxele si impozite platite peste 98% , cele mai bune judete platitoare in tara intrati in faliment. Ca la Bucuresti sa castige prin Seap un preot care monteaza 50 becuri de iluminat stradal pentru o suta de mii de euro prin firma fantoma . vezi protv .

 5. Toni says:

  Felicitari DanTanasa pentru tot ce faceti. Spalati din greu onoarea unui neam romanesc letargic, amnezic si nerecunoscator. Respect!

 6. vai de noi si de asa zisi conducatori ai acestei tari NU VEDE NIMENI NIMIC DIN CONDUCEREA TARI JEGURI DE PESEDISTI CARE NEAU VANDUT INCET DAR SIGR …

 7. Silviu says:

  Mai Dane te caci pe tine degeaba! Nu poate decat sa-mi fie mila de tine pentru tu esti un om bolnav, care necesita tratament cat mai repede pentru a nu trece la schizofrenie-paranoica. Deocamdata cu delirium tremens te mai descursi si mai gasesti adepti atinsi de aceeasi boala…Pacat de tine, putei sa fi cineva, dar spunand ca niste copii folosesc arme…e prea mult…mintea bolnava de sovinsm si xenofobie a tot ce este maghiar, secui…Sa iti dea Dumnezeu atata sanatate tie si familiei tale cata dreptate ai in postarile tale! Nivi mai mult nici mai putin! Si…trateaza-te baietas ca-i pacat de tine!

  • Boborján de Háromszék says:

   Felicitari! Bravo! Acest om e bolnav…se vede de la o posta. E bolnav de un national-sovinism infantil. Si traieste bine din aceasta activitate. Binenteles supervizat si sponzorizat de … sus. Sa nu creada nimeni ca tot ce face e de si din capul lui. Dar ca orice joc se termina si asta odata… Si atunci vom vedea cine e acest personaj!

  • Vox-tox says:

   Altceva decât insulte mai ai, bă, psihologule care ești?

   Marș la Budapesta, unde poți să mănânci horthysm și fascism unguresc pe pâine.

  • Constantin says:

   Himmm…ori tradator, platit, ori spalat pe creier numitule Silviu

 8. Romica says:

  Ar trebui trimisi in Ungaria sa faca armata nu sa creeze panica in Randul cetatenilor Romani,frumos va sta :auzi.dl.Iohanes,cu toata clica rusine a avut Putin dreptate asa este.pacat ca va bateti joc de moartea stramosilor nostri.

  • Oyster says:

   Cand a avut Putin dreptate ? Cand ambasada rusa a declarat ca basarabenii au fost bucurosi de ocupatia armatei rosii ?

 9. Tania Panaitescu says:

  Unde este Armate Română ! de sesisat Doamna prim Ministru, Domnul președinte al României, Ministerul Apărării Naționale 1 este sat fără câini … pe banii statului român, astfel de demonstrații ostentative /?
  În ce scop / Au ceru o autorizație, cui /
  ?// Cine face cuvenitele cercetări la fața locului //

 10. moser says:

  ..ce raspuns sa las eu domnule..eu cred caa ;exercitii cu caracter militar si paramilitar pe teritoriul unui Stat se fac numai sub controlul ori coordonarea Min Apararii..ne i neaparat un pericol desi creeaza un entusziasm cu posibile efecte concrete in dauna Statuluim roman dar mai ales alromanilor care traiesc in zona..Nu stiu sa fi aflat ce s a intamplat cu ungurii care la revolutie au ucis in chinuri unul sau mai multi militieni ?? poate cineva sa mi spuna.motive si pfretexte sa bagati organnizatiorii la zdup sunt iar daca nu se pot creea..incarcerati si adusi aici la Canal ca din cauza heirupismmului ..acesta risca sa inunde zonele limitrofe..treziti va nu numai l intonarea imnului..unde i armata romana??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Tinerii secui învață să mânuiască arme într-o tabără de husari din Covasna. Copiii învață să lupte sub drapelul Ungariei. Tabăra este finanțată din fonduri publice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-tinerii-secui-invata-sa-manuiasca-arme-intr-o-tabara-de-husari-din-covasna-copiii-invata-sa-lupte-sub-drapelul-ungariei-tabara-este-finantata-din-fonduri-publice/