EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena

September 10, 2018 •revizionism maghiar •Views: 3120

Primarul municipiului Gheorgheni arboreză pe domeniul public al localității steagul adoptat în 1941, după Dictatul de la Viena, când localitatea a fost ocupată de trupele amiralului Horthy Miklos.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Primarul municipiului Gheorgheni, Nagy Zoltán, membru al Partidului Civic Maghiar, partener al UDMR, nu-și ascunde deloc dorința ca localitatea pe care o conduce să aparțină Ungariei, așa cum a fost după Dictatul de la Viena din 30 august 1940.

Dorința lui Nagy Zoltán de a rupe localitatea Gheorgheni de România se materializează, printre altele, prin arborarea steagului secuiesc și a steagului municipiului Gheorgheni pe primărie și pe domeniul public al municipiului Gheorgheni.

Dacă anul trecut primarul Nagy a pierdut definitiv (detalii aici) procesul prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc și steagul localității de pe primărie, instituție publică a statului român, acum Nagy a arborat cele două steaguri pe domeniul public al municipiului Gheorgheni, localitate din România.

Evident, l-am acționat din nou în judecată.

În instanță Nagy a venit cu argumente solide și cere instanței să respingă acțiunea asociației pe care o conduc. Din probele depuse de Nagy la dosar am aflat însă ceva halucinant: steagul municipiului Gheorgheni care flutură acum pe domeniul public al localității și care a fluturat pe Primăria Gheorgheni până anul trecut este identic cu steagul adoptat în 1941, după Dictatul de la Viena. Culmea, steagul a fost adoptat din nou ca steag al lcalității încă din 2010 (documentul mai jos)!

Cu alte cuvinte, Consiliul Local Gheorgheni, controlat de UDMR și PCM, continuă lupta inițiată de amiralul Horthy Miklos în Gheorgheni în timp ce România practic nu mai deține controlul localității decât formal, cu numele.

Evident, ne putem întreba cum e posibil ca în România lui 2018 instituții publice ale statului român să mai utilizeze simboluri dintr-o perioadă care a adus doar masacre pentru românii și evreii din Ardealul de Nord. La această întrebare singurul în măsură să răspundă este prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, care tolerează de ani de zile această situație inacceptabilă.

P.S.: În timp ce reprezentantul guvernului în județul Harghita tace complice și în această situație am decis să acționez eu în favoarea legii. Din nou.

FOTO: Primăria Gheorgheni. Steagul adoptat după Dictatul de la Viena stă arborat în fața primăriei.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena

 1. Sorin says:

  Buna ziua.
  Succes in cea ce faceți draga Domnule patriot.
  Îți multumesc din suflet.
  Vrem sa ne întoarcem intr-o Românie mai buna.
  Un roman din diaspora.

 2. Marian says:

  Minoritatile nu trebuiesc favorizate, dupa cum argumenta Gheorghe( in postul anterior). Ele, minoritatilr, trebuiesc ocrotite in mod identic cu majoritarii, in sensul aplicarii aceleiasi legi si unitati de masura, in domeniile privind cultura, identitatea, portul popular, traditiile. Cum ar fi, de ex, ca in Alsacia sa se adopte un steag( simbol) cu o zvastica? Suntem in sec 21, nu traim in trecut…!

  • miky says:

   Sau, cum ar fi ca la Gyula -si in alte localitati de pe teritoriul Ungariei,unde locuiesc importante comunitati de romani sa se arboreze drapele cu simbolurile nationale ale Regatului Romaniei dintre 1918-1947,sau pur si simplu, drapelul tricolor romanesc! Ma abtin sa calific gestul primarului comunitatii secuiesti din Gheorghieni,! Asta pe de o parte.Pe de alta parte,poate ca nu ar fi atat de …deranjanta arborarea unui drapel Secuiesc fara insemnele de la 1941,alaturi de Tricolorul romanesc.Ce spuneti,e bine ,e rau?!

 3. Gheorghe says:

  Succes in actiune. O motivatie judecatoreasca dintr-un dosar asemanator a venit cu argumente din legislatia europeana, care arata clar ca minoritatile vor fi favorizate.

 4. Iulian Rusu says:

  Nu te lăsa! Succes! Sunt de acord cu tine! Daca
  nu le place sa plece in Ungaria. Aici e România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-halucinant-in-gheorgheni-flutura-steagul-localitatii-adoptat-in-1941-dupa-dictatul-de-la-viena/