EXCLUSIV. Harta Ungariei Mari, în biroul primarului din Lueta, județul Harghita

December 12, 2019 •Administrație •Views: 2161

Instituțiile publice ale administrației publice locale a statului român sunt utilizate de unii aleși locali din județele Covasna și Harghita ca spații personale, în care își manifestă mentalitățile medievale, ostile României.

Citește și EXCLUSIV. Cum pierde România controlul în județele Covasna și Harghita: în Primăria Odorheiu Secuiesc limba oficială de stat este limba MAGHIARĂ

Acesta este și cazul primarului din comuna Lueta, județul Harghita, Mihály Dénes.

Edilul din Lueta îi întâmpină pe vizitatorii paginii oficiale de internet a Primăriei Lueta cu o fotografie din biroul său.

În spatele acestuia, pe perete, este agățată harta județului Harghita și harta Ungariei Mari (detalii aici).

FOTO: Primarul Mihály Dénes cu harta Ungariei Mari în biroul său din Primăria Lueta, județul Harghita, onkormanyzat.lovete.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to EXCLUSIV. Harta Ungariei Mari, în biroul primarului din Lueta, județul Harghita

 1. Iulian says:

  La cite marionete au condus aceasta tara din 89 in coace nimic nu e de mirare…!!

 2. Ion, de la raion. says:

  Şi ce dacă? O hartă a Imperiului Roman sau Otoman, ar fi deranjat pe cineva? E fix acelaşi lucru.

  • Dan Tanasa says:

   :)) Ce argument stupid!! :)))

  • Iulian says:

   Nu este acelasi lucru! Asta pentru ca atat imperiul roman cat si cel otoman nu au pretentii la teritorii din Europa, in timp ce ungaristii au mereu pretentia sa redobandeasca Banatul, Croatia, Slovacia si Transilvania! Poate n-ati auzit de HVIM. Si nici de atitudinile sovine ale conducerii de la Budapesta si ale capilor uniunii unguresti din Romania! Daca teritoriile revendicate de ungaristi pe motiv ca au apartinut candva Ungariei ar fi fost locuite majoritar de unguri, pretentiile lor ar fi fost justificate. Dar, atata timp cat pe teritoriile respective majoritatea locuitorilor o formeaza alte etnii decat cea ungureasca, pretentia ungarista este simplu revizionism de factura horthysta. Ea (pretentia) exprima dispretul sovin al ungaristilor fata de drepturile si libertatile altor popoare pentru ca nu respecta hotararile luate de acele natiuni si popoare in 1918, anume de a se desprinde de Ungaria multinationala, care era un IMPERIU OPRESIV si deznationalizator. Hotararile respective au fost luate pe baza dreptului la autodeterminare al popoarelor asuprite, drept conform cu democratia moderna, bazata pe principiul ca “pamantul este al oamenilor, iar nu oamenii sunt ai pamantului”, principiu opus celui feudal – grofesc, agreat de ungaristi, conform caruia “al cui este pamantul, al aceluia este si tara”. Insa pentru ungaristi nu conteaza decat “drepturile” ungurilor, ale celorlalti pot fi calcate in picioare daca intra in contradictie cu pretentiile de superioritate si dominatie ungureasca. De aceea, ungarismul este SOVIN si ANTIDEMOCRATIC in esenta sa. Vizand refacerea UNUI IMPERIU MULTINATIONAL STAPANIT DE UNGURI (primit CADOU de la Habsburgii cuceritori) ungarismul identifica democratia cu suprematia ungureasca, dispretuind si cea mai firava manifestare democratica!

  • Iulian says:

   Ion, de la regiunea Mures autonoma ungureasca, daca e vorba de deranj, pai atunci e clar: ceea ce il deranjeaza pe primarul respectiv este harta Romaniei! Asa ca, isi etaleaza ungarismul inlocuind-o cu harta Ungariei mari. In acest caz, cel mai corect ar fi sa incaseze banii de la statul ungar! Desigur, nu sunt putini naivii care sa creada ca, daca ar fi pus harta Romaniei, el ar fi fost mai putin sovin decat este! Acelora le spun raspicat ca s-ar insela crezand asa ceva, fiind vorba doar de faptul ca respectivul primar nu si-ar exprima deschis sentimentele antiromanesti de sorginte ungarista. Pe de alta parte, prevederile legale din Romania permit si incurajeaza asemenea manifestari! In mod cert, daca in constitutie s-ar fi prevazut ca pentru fapte de asemenea factura si natura s-ar putea retrage cetatenia romana celor care au dobandit-o prin nastere, iar dupa retragerea cetateniei ar urma expulzarea apatridului sau cetateanului altui stat care si-a pierdut cetatenia romana, ungaristii s-ar mai fi codit sa recurga la asemenea sfidari. Din pacate, constitutia NU PERMITE RETRAGEREA CETATENIEI ROMANE CELOR CARE AU DOBANDIT-O PRIN NASTERE. Legea administratiei publice locale este foarte ingaduitoare cu manifestarile de natura ungarista, pedepsind anumite fapte doar cu amenda. Una peste alta, nu trebuie neglijata nici contributia legislatiei romanesti la incurajarea manifestarilor ungariste sfidatoare la adresa Romaniei si romanilor. Dar, dupa cum merg lucrurile, ele s-ar putea schimba doar intr-o existenta ulterioara. In nici un caz in viata mea curenta!

 3. Radu Ciprian Mandreanu says:

  Fiind angajat al statului Roman trebuie sa se conformeze unui standard acceptabil. Biroul lui nu reprezinta firma lui privata asa ca daca nu se conformeaza sa place si sa-si caute alt serviciu. Daca banii Romanesti platiti de contribuabilii Romani nu sunt buni sa plece in Ungaria, asta daca il accepta.

 4. Constantin says:

  Indemnarea la separatism teritorial este pedepsita de lege. Organele sa se autosesizeze.

  • toma says:

   sa se aplice Legea
   daca o are acasa ascunsa problema lui
   dar in institutii ale statului roman nu
   demis si amenda deocamdata
   apoi inchisoare pentru sabotarea statului roman

  • Marius Scorcea says:

   Se autosesizeaza pe dracu…sunt alții care le da dreptul si nu mai fac nimic..atâta timp cât ei și-au umplut buzunarele de restul nu mai conteaza…

  • Iulian says:

   Este pedepsita pe naiba! Este INCRIMINATA, dar nu o pune nimeni in aplicare! Mai ales ca nici cu pedeapsa nu este prea clar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Harta Ungariei Mari, în biroul primarului din Lueta, județul Harghita"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-harta-ungariei-mari-in-biroul-primarului-din-lueta-judetul-harghita/