EXCLUSIV. HVIM, organizație cu caracter FASCIST, încurajată de UDMR să se manifeste în clădiri publice

March 6, 2018 •extremism maghiar •Views: 2089

Mișcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM), organizație a tinerilor maghiari cu caracter fascist, xenofob și rasist, este încurajată de autoritățile locale din Târgu Secuiesc să desfășoare activități „educative” în instituții publice.

Vezi și EXCLUSIV. Organizație maghiară cu caracter FASCIST, finanțată din fonduri publice la comanda UDMR

Dintr-un articol din luna decembrie 2017 din cotidianul de limbă maghiară Haromszek, ce apare în județul Covasna, aflăm că Mișcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM), organizație a tinerilor maghiari ce a fost declarată de Curtea de Apel București ca având un caracter fascist, xenofob și rasist (detalii aici), a desfășurat activități „educative” în sala sporturilor din Târgu Secuiesc, clădire publică.

La activitate au fost implicați, alături de membrii organizației cu caracter fascist, copii, educatoare și învățătoare. Activitatea publică a acestei organizații cu caracter fascist este încurajată de către primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor.

Redau mai jos traducerea articolului din limba maghiară:

„Târgu Secuiesc / Derularea Crăciunului secuiesc al copiilor

A III-a ediţie a manifestării – însoţită de o acţiune de colectare a donaţiilor – derulată sub titlul Crăciunul naţional secuiesc al copiilor, în organizarea filialei din Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM), a avut loc sâmbătă, în holul sălii sporturilor din oraşul breslelor. Tematica activităţilor meşteşugăreşti a reprezentat-o – la fel ca în cadrul celor două ediţii anterioare – sărbătorile Crăciunului, la care au participat sute de copii. Ei au confecţionat – din materiale naturale – obiecte de decor pentru bradul de Crăciun şi au pregătit turtă dulce, însă organizatorii nu au uitat nici de predarea scrierii runice. Copiii de vârstă mai mică au colorat, cu creioane colorate şi acuarele, diverse desene şi figurine din gips ce li s-au pregătit. Activităţile au fost coordonate de membrii din Trei Scaune ai HVIM, respectiv de educatoarele şi învăţătoarele participante. La concursul de desen dedicat Crăciunului, anunţat de HVIM-işti, au fost înaintate 375 de lucrări, şi pe lângă cele trei premii speciale, fiecare concurent a primit cadouri. Pe parcursul zilei de sâmbătă a avut loc şi o acţiune de colectare a donaţiilor, de care va beneficia familia Costi din Iacobeni, a cărei casă a fost mistuită de un incendiu declanşat pe 30 octombrie. Multe persoane binevoitoare au adus la sala sporturilor bani, alimente nealterabile, obiecte de îmbrăcăminte şi jucării. Elevii de la şcoala Opra Benedek din Valea Seacă vor prezenta, cu a 20-a ocazie, pastorală în seara de Crăciun, în incinta bisericii, spectacol pe care l-au susţinut şi în cadrul Crăciunului naţional secuiesc al copiilor”. (Sursa: Haromszek din 18.12.2017, autor Iochom Istvan, traducere a Centrului European de Studii Covasna-Harghita)

FOTO: Primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, kezdi.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. HVIM, organizație cu caracter FASCIST, încurajată de UDMR să se manifeste în clădiri publice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-hvim-organizatie-cu-caracter-fascist-incurajata-de-udmr-sa-se-manifeste-in-cladiri-publice/