EXCLUSIV. INACCEPTABIL. Act oficial emis de Primăria Sfântu Gheorghe exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ

May 9, 2018 •sovinism maghiar •Views: 2449

După cum am arătat în repetate rânduri, deși limba maghiară nu are niciun caracter oficial în România, instituții publice ale statului român emit documente parțial sau exclusiv în limba maghiară. Aceste acte ilegale se întâmplă cu largul concurs al autorităților de la București care tolerează și încurajează batjocorirea Constituției României în zonele controlate politic de UDMR.

Vezi și EXCLUSIV. HARGHITA. Documente oficiale ale statului român redactate și în LIMBA MAGHIARĂ

Recent, ca în fiecare an, Primăria Sfântu Gheorghe a înmânat Premile Pro Urbe unor cetățeni care s-au remarcat prin beneficii aduse comunității. Și, ca în fiecare an, diplomele care însoțesc acest premiu pentru etnicii maghiari sunt redactate exclusiv în limba maghiară, fără niciun cuvânt în limba oficială de stat în România, limba română.

Această diplomă reprezintă un act oficial al unei instituții din România, Primăria Sfântu Gheorghe, ce poartă stema unității administativ-teritoriale și semnătura conducătorului instituției statului român, primarul UDMR Antal Arpad. Această diplomă nu este oferită de filiala UDMR din Sfântu Gheorghe ci de o instituție a administrației publice locale din România. Cu toate acestea, în mod ilegal și în spiritul șovin cu care ne-a obișnuit deja, primarul UDMR a dispus inscripționarea acestor diplome exclusiv în limba maghiară, o limbă oficială într-un alt stat nu în România.

Acest mod de inscripționare a acestor diplome încalcă flagrant dispozițiile art. 90 alin. 5 din Legea nr. 215/20001 a administrației publice locale (detalii aici) și ale art. 8 alin. 2 din H.G. nr. 1206/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a dispoziţiilor privitoare la dreptul cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale de a folosi limba maternă în administraţia publica locală, cuprinse în Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 (detalii aici).

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. INACCEPTABIL. Act oficial emis de Primăria Sfântu Gheorghe exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ

  1. Bornemann says:

    Fiecare Roman trebuie sa ceara Guvernului, Parlamentului si Presedentiei Romaniei sa actioneze impotriva oricarui parlamentar si oficial care actioneaza impotriva constitutiei romane si a identitatii romane in vreun fel malicios si de rea vointa. Fiecare Roman trebuie sa faca cerere de anulare a legilor care s-au dovedit contradictorii identitatii romanesti. In nici o tara in Europa este posibil ca o minoritate sa actioneze impotriva constitutiei de stat. Putem sa facem o scrisoare deschisa pentru toate institutiile de stat cu privire la apararea limbii romanesti si a identitatii tarii noastre, pe care trebuie publicata intr-un ziar cu renume. Romanii au fost intotdeauna un popor deschis oricarei natiuni, dar cand altii incearca sa abuzeze de noi, trebuie sa ne impotrivim si sa luptam pentru pastrarea identitatii noastre in context european. România pentru totdeauna, uniti in identitatea noastra culturala, de limba si teritoriala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. INACCEPTABIL. Act oficial emis de Primăria Sfântu Gheorghe exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-inacceptabil-act-oficial-emis-de-primaria-sfantu-gheorghe-exclusiv-in-limba-maghiara/