EXCLUSIV. INACCEPTABIL. Consiliul Europei implicat de UDMR în propaganda revizionistă pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc

June 6, 2018 • UDMR • Views: 1245

Europarlamentarul Cătălin Ivan afirmă că, în cadrul conferinţei internaţionale „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat joi, 31 mai a.c., în staţiunea Băile Balvanyos în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, reprezentanţii comunităţii maghiare au spus „adevăruri trunchiate” legate de drepturile minorităţilor naţionale, prin urmare participanţii la acest eveniment nu şi-au putut face o părere obiectivă în legătură cu acest subiect, transmite Agerpres.

Vezi și DOSAR PENAL PENTRU FURT. La Balvanyos, la conferința Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei mi-au fost FURATE cărțile

Ivan a mai menţionat că materialele pe care le-a adus în scopul prezentării subiectului şi dintr-o altă perspectivă, pe care le-a pus la dispoziţia organizatorilor spre a fi distribuite participanţilor, au dispărut, prin urmare a solicitat prezenţa Poliţiei.

NOTA MEA: În schimb, materialele împărțite de reprezentanții Consiliului Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, au fost foarte bine păzite și au fost împărțite reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei.

Deși organizatorii acestui eveniment au fost Consiliul Județean Covasna și Consiliului Europei, instituții publice, nu ONG-uri ale vreunei minorități etnice, la eveniment au fost împărțite oficial participanților materiale cu un profund caracter antiromânesc, șovin și secesionist.

În mapa participanților la conferința de la Balvanyos din 31 mai a.c. se regăsea un număr al revistei „Ținutul Secuiesc”, în limbile română, maghiară și engleză, editată pe bani publici de CJ Covasna, o publicație cu caracter șovin și antiromânesc.

Vezi și FCRCHM: Notă de fundamentare privind respectarea prevederilor Cartei limbilor minoritare sau regionale în județele Covasna, Harghita și Mureș

De asemenea, participanților le era înmânată și o broșură în limba engleză, „This is Szeklerland”, în care se făcea apologia așa-zisului ținut secuiesc. Ambele materiale reprezintă o propagandă în favoarea separatismului pe crieterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, promovat atât de agresiv de UDMR și alte entități care militează activ pentru ruperea Transilvaniei de România.

Mapa înmânată de organizatori participanților conținea materiale de promovare a separatismului maghiar. FOTO: Dan Tanasă

FOTO SUS: Gudrun Mosler-Törnström, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, vorbește participanților la eveniment.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend