EXCLUSIV. Instanța respinge DEFINITIV acțiunea PCM-istului Arus Zsolt pentru desființarea ADEC

November 27, 2019 •justitie •Views: 305

Tribunalul București a respins ieri, 26 noiembrie, apelul liderului Partidului Civic Maghiar, Arus Zsolt, împotriva sentinței Judecătoriei Sector 3 care a respins acțiunea prin care extremistul maghiar a încercat să desființeze Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC).

Vezi și Parchetul a clasat o plângere penală formulată împotriva mea de Arus Zsolt

În luna iunie a.c. Judecătoria Sector 3 București a respins ca neîntemeiată acțiunea extremistului maghiar Arus Zsolt, membru al Partidului Civic Maghiar, prin care acesta a încercat să desființeze Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte-fondator.

Sentința pe scurt (detalii aici): „Respinge exceptia lipsei de interes. Respinge cererea, ca neintemeiata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare, cererea urmand a se depune la aceasta instanta. Pronunţată astăzi, 14.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. 

Arus Zsolt a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Sector 3 care însă a fost respins ieri de Tribunalul București (detalii aici): „Respinge apelul, ca nefondat. Obligă apelantul la plata către intimată a sumei de 500 lei cheltuieli de judecată (onorariu avocat redus). Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 26.11.2019”.

Arus trebuie să plătescă suma de 1500 de lei cheltuieli de judecată.

Árus Zsolt István este un lider al Partidului Civic Maghiar, partid extremist care acționează pentru separatismul pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc și care a formulat deja mai multe plângeri penale pe numele lui Dan Tanasă.

Árus Zsolt István a formulat deja și mai multe plângeri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Dan Tanasă și a unor organizații ale românilor din Covasna și Harghita. Una dintre aceste plângeri a fost admisă de CNCD iar Dan Tanasă am fost amendat cu 2000 de lei pentru discriminarea maghiarilor. Curtea de Apel Brașov a anulat însă decizia CNCD (detalii aici).

FOTO: Arus Zsolt Istvan alături de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, transindex.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Instanța respinge DEFINITIV acțiunea PCM-istului Arus Zsolt pentru desființarea ADEC

  1. Constantin says:

    Organizațiile astea iredentiste și revizioniste funcționează pe principiul „Cine nu este cu noi, este împotriva noastră”. Cunoaștem, de la comuniști…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Instanța respinge DEFINITIV acțiunea PCM-istului Arus Zsolt pentru desființarea ADEC"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-instanta-respinge-definitiv-actiunea-pcm-istului-arus-zsolt-pentru-desfiintarea-adec/