Parchetul a clasat o plângere penală formulată împotriva mea de Arus Zsolt

July 16, 2019 •justitie •Views: 590

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a clasat dosarul penal deschis pe numele meu în urma unei plângeri penale formulată de Arus Zsolt Istvan, membru al Partidului Civic Maghiar, fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Harghita.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, executat silit de ANAF pentru o amendă de 75.000 de lei

În luna octombrie 2017 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a fost înregistrată plângerea penală pe care Arus Zsolt Istvan, membru al Partidului Civic Maghiar, fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Harghita, a formulat-o împotriva mea.

Potrivit plângerii penale, liderul PCM Arus Zsolt mă acuza de instigare publică și incitare la ură sau driscriminare.

În luna mai Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a emis ordonanță de clasare în dosarul penal nr. 1963/P/2017, comunicată în luna iunie, procurorul de caz stabilind astfel că nu mă fac vinovat de nicio faptă penală.

Fragment din rezoluția procurorului în dosarul nr. 1963/P/2017

Arus Zsolt Istvan, un lider al PCM care militează activ pentru separatism pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc, a devenit obsedat de persoana mea.

Arus Zsolt a formulat în trecut o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care m-a acuzat că prin articolele pe care le public pe blogul meu discriminez întreaga comunitatea maghiară din România. CNCD, condus de un membru UDMR, i-a dat dreptate lui Arus și m-a amendat cu 2000 de lei. Curtea de Apel Brașov a anulat însă hotărârea CNCD (detalii aici).

La sfârșitul anului trecut același personaj a deschis un proces la Judecătoria Sector 3 București prin care a încercat să desființeze asociația pe care o conduc, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Instanța a respins însă acțiunea lui Arus (detalii aici).

Arus Szolt a formulat deja numeroase alte sesizări și plângeri penale pe numele meu cu scopul de a mă discredita și de a mă determina să renunț la acivitatea mea civică în interesul statului român.

FOTO: Arus Zsolt Istvan alături de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, transindex.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Parchetul a clasat o plângere penală formulată împotriva mea de Arus Zsolt

  1. Curios says:

    “Discriminare”, “cruci legionare”, atata mai pot unii urla, cand niciun efort disperat de a obtine chestii aberante, nu le da roade. Daca pt ei respectarea legii e discriminare insa ei cer explicit “dreptul” de a-i discrimina pe altii, atunci dracu-i mai intelege, sunt ridicoli, toate bumerangurile astea li se intorc… dar nu te lasa niciodata intimidat, Dan, ca nu mor caii cand vor cainii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Parchetul a clasat o plângere penală formulată împotriva mea de Arus Zsolt"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/parchetul-a-clasat-o-plangere-penala-formulata-impotriva-mea-de-arus-zsolt/