EXCLUSIV. Lideri UDMR trimiși în judecată sau cercetați penal, ocupă în continuare funcții publice

March 2, 2016 •UDMR •Views: 2221

Deși sunt trimiși în judecată sau cercetați pentru fapte de corupție, o serie întreagă de lideri ai UDMR continuă să ocupe funcții publice și să încaseze bani publici. În loc să se delimiteze de ei, conducerea UDMR refuză să le solicite demisiile și chiar să declară solidari cu aceștia.

UDMR-istul Andras Istvan Demeter, fost secretar de stat în Ministerul Culturii și președinte — director general al Societății Române de Radiodifuziune, trimis în judecată în iunie 2015 acuzat de conflict de interese, continuă să ocupe postul de director al Casei de producție a Societății Române de Televiziune (detalii aici).

UDMR-istul Borboly Csaba, președinte al Consiliului Județean Harghita, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție în luna octombrie 2015. Cu toate acestea, Borboly continuă să ocupe o funcție publică și să încaseze fonduri publice (detalii aici).

UDMR-istul Kiss Alexandru, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, a fost trimis în judecată în luna iunie 2015 pentru spălare de bani, trafic de influență, abuz în serviciu contra intereselor publice și luare de mită (detalii aici). Kiss continuă să ocupe funcția publică deși a fost trimis în judecată și pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

UDMR-istul Antal Árpád András, primar al municipilui Sfântu Gheorghe, este cercetat sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția fiind acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (detalii aici). Conducerea UDMR și-a exprimat deja solidaritatea cu acesta.

FOTO: Kelemen Hunor, președinte UDMR

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Lideri UDMR trimiși în judecată sau cercetați penal, ocupă în continuare funcții publice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-lideri-udmr-trimisi-in-judecata-sau-cercetati-penal-ocupa-in-continuare-functii-publice/