EXCLUSIV. Liderul UDMR Covasna, declarații jignitoare la adresa oltenilor

April 19, 2017 •UDMR •Views: 4672

Într-o declarație preluată de cotidianul de limbă maghiară Szekely Hirmondo, liderul UDMR Covasna, ultra-naționalistul maghiar Tamás Sándor, îi jignește pe olteni.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

Tamás Sándor a comentat pentru presa de limbă maghiară decizia Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc de a ancheta hotărârea Consiliului Local al municipiului Târgu Secuiesc din luna noiembrie 2015 prin care o stradă din municipiu ar urma să poarte numele criminalului de război Wass Albert, vinovat de moarte unor români și evrei (detalii aici).

Liderul UDMR nu are nici cea mai mică jenă să facă cultul personalității unui criminal de război și critică decizia organelor de cercetare penală.

Cu această ocazie, Tamás Sándor îi jignește în mod gratuit, pe olteni, despre care afirmă că, spre deosebire de secui, sunt fricoși.

„Să fie organizate seri de lectură Wass Albert / Se încearcă o intimidare

In cursul zilei de azi, Tamas Sandor – în opinia căruia procedura demarată în cazul denumirii de stradă Wass Albert este pur şi simplu o vânătoare de vrăjitoare – va purta discuţii pe acest subiect cu Kelemen Hunor şi cu fracţiunea UDMR din parlament, şi vor mişca fiecare piatră pentru a pune cât mai urgent capăt acestui caz absurd. Este fără precedent ca din cauza unei decizii retrase, cineva să fie tras la răspundere – ne-a declarat, răspunzând solicitării noastre, preşedintele organizaţiei UDMR Trei Scaune, după care a notat că ar putea fi demarate cercetări penale chiar şi împotriva sa, deoarece ascunde acasă volume semnate de Wass Albert, ba le-a şi citit. Nu cred că ar putea face din asta un caz serios, în schimb este suficient pentru a începe să fie sâcâiţi angajaţi care au îndeplinit o sarcină – a adăugat Tamas, făcând referire la faptul că au fost demarate proceduri şi împotriva angajatului autoguvernării, care a întocmit proiectul de hotărâre retras. În opinia sa, este foarte limpede în acest caz că se încearcă, printr-un nou pretext, intimidarea locuitorilor din Târgu Secuiesc, de pe Pământul Secuiesc, din Transilvania. Am gustat destul de mult din aşa ceva, despre asta a fost vorba în ultimii 98 de ani. Ajungem, încetul cu încetul, până acolo încât să se încerce să ne fie reglementate gândirea şi preferinţele romanciere, însă nu le va merge. Cred că au greşit destinatarul. Au impresia că secuii funcţionează precum oltenii, care dacă sunt speriaţi, le tremură stomacul, genunchii. La noi funcţionează altfel. Le propun bibliotecilor să iniţieze seri de lectură Wass Albert. Voi participa şi eu cu mare drag, voi duce volume, voi citi din ele – a subliniat preşedintele UDMR Trei Scaune”.

Sursa: Szekely hirmondo nr. 33 din 20.02.2017, autor Kiss Edit (traducere din limba maghiară a Centrului European de Studii Covasna – Harghita)

FOTO: Tamás Sándor, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Liderul UDMR Covasna, declarații jignitoare la adresa oltenilor

 1. Costin says:

  Si care sunt declarațiile jignitoare?

 2. Ene Constanta says:

  La olteni le tremura genunchii ? HA…HA…HA…te mananca pilea domnule…nu te juca cu olteni…ai grija !

 3. Motocu marian says:

  Noi am început strângerea steagurilor in Covasna. Eu personal ers toată noaptea (pe motocicletă), pentru a da startul strângeri de drapele pentru comuna Vâlcele. Am mers prin toată” COVASNA, purtând tricolorul……si sunt un OLTEAN” fricos” după spusele lu” ăla.. .. Voi ăia câțiva care credeți că parte din România vă aparține, dați-mi voie să vă aduc la cunoștință că.. ..pe 1 August, ROMÂNIA SE VA RIDICA.!!!

 4. oltenii au scăpat ca prin urechile acului de trista soartă a ardelenilor says:

  Cizma grea a austriecilor a apăsat cu putere asupra sensibililor olteni, însă, din fericire, aceştia au ştiut să se ferească de muncă şi în acest moment de cumpănă al istoriei lor milenare.

  http://www.dailycotcodac.ro/2012/07/oltenii-poporul-pe-care-n-a-vrut-nimeni-sa-l-asupreasca/

 5. D-nilor ungurizati,dece Targu Secuesc nu se numeste Targu unguresc?Secuii au fost pe locurile pamantului romanesc de peste 2 000 de ani si nu vorbeau limba magara,iar hunii,asa zisii unguri de azi au venit in Europa acum cca. 1 000 de ani.Aia au venit si si-au gasit rudele mintenas,la ordin cu ura asta animalica in ei.Hai sa fim sertiosi.Aceasta ura s-a alimentat dealungul timpului,nu in toti desigur ci numai in unii de catre alti straini veniti cu totii la furat pe meleagurile noastre.

 6. dima liviu says:

  De aia sunt unguri prin Oltenia ca sunt curajosi.Cunoastem foarte bine lasitatea lor care ii caracterizeaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Liderul UDMR Covasna, declarații jignitoare la adresa oltenilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-liderul-udmr-covasna-declaratii-jignitoare-la-adresa-oltenilor/