EXCLUSIV. Manualul ”Istoria secuilor” folosit în peste 60 de școli din Harghita. DOCUMENT

May 30, 2013 • Ministerul Educatiei • Views: 1682

lista scoli harghita manual istoria secuilor 1

Manualul de istorie a secuilor adresat copiilor din clasele a VI-a şi a VII-a, lansat în septembrie 2012, care îi învaţă pe copii că românii le-au fost „slugi“, şi că în timpul Primului Război Mondial armata română a devastat şi jefuit magazinele şi casele secuilor, potrivit unei analize a cotidianului Adevărul, este folosit cu acordul conducerii Ministerului Educației Naționale în peste 60 de unități de învățământ din județul Harghita.

lista scoli harghita manual istoria secuilor 2

lista scoli harghita manual istoria secuilor 3

lista scoli harghita manual istoria secuilor 4

Vezi și Manualul ”Istoria secuilor” – Copiii secuilor învaţă la istorie că românii le-au fost slugi

COMUNICAT. FCRCHM: Așa-zisul manual ”Istoria secuimii” – o jignire la adresa românilor! FCRCHM solicită demisia directorului general din Ministerul Educației

EXCLUSIV. Undă verde de la Ministerul Educației pentru manualul ”Istoria secuilor”: ”Corespunde realității istorice” DOCUMENTTags: , , , ,

2 Responses to EXCLUSIV. Manualul ”Istoria secuilor” folosit în peste 60 de școli din Harghita. DOCUMENT

  1. Mihai says:

    Incredibil! Ce fac institutiile statului, Ministerul Educatiei? Cum de permite asa ceva? Unde este Academia Romana care a promis ca va emite un punct de vedere pe acest manual? Aloo, domnilor academicieni, ce faceti? De ce nu se anuleaza aceste documente prin care s-a aprobat utilizarea manualului? Tacerea complice a statului roman nu arata altceva decat ca sunt facute intelegeri secrete cu UDMR, care este lasat in continuare sa faca ce vrea el in Harghita si Covasna. Pericolul este imens. Din pacate, presa s-a centrat doar pe ideea ca romanii sunt facuti slugi in acel manual. Cititi-l si veti constata in continutul lui lucruri mult mai grave. Nu se vorbeste deloc de continuitatea daco-romano in aceste zone. Se reia teoria lui Roessler a vidului de populatie. Despre daci si romani, cel mai mare imperiu al antichitatii sunt doar cateva fraze. Se implementeaza in mintea si gandirea elevilor maghiari concepte periculoase si antiromanesti, gen “Dictatul de la Trianon a facut dreptate Ungariei”. Si atunci sa ne miram ca generatiile de tineri maghiari refuza sa invete romaneste, sa recunoasca simbolurile romanesti, adica ale statului in care traiesc? In tarile europene cu traditie democratica nici nu se pune problema de asa ceva. Germania, Franta, Italia. La noi, politicienii romani insista intr-o abordare gresita, total nerealista si nefundamentata pe realitatea din zona. Singurul lucru care trebuie facut este aplicarea legii, fara emotii, fara sensibilitati partizane. Iar pentru asta, statul trebuie sa faca totul, inclusiv sa aduca functionari din alte parti in aceste judete, care nu au cazut prada “sensibilitatii” locale care ii impiedica pe unii sa aplice legea.
    Romanii trebuie sa inteleaga ca aici nu e vorba de o exprimare a unui nationalism ieftin, ci o relatare a unei crude realitati, care nici nu este suprinsa pe de-a-intregul aici. Si ca lipsa de reactie, cronicizeaza o boala deja grea care se va transforma intr-un cancer care va distruge tara noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend