EXCLUSIV. Membri UDMR, vizați de un dosar PENAL pentru promovarea cultului personalității unui CRIMINAL DE RĂZBOI

June 12, 2017 •UDMR •Views: 5442

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc continuă cercetările într-un dosar penal deschis după ce Consiliul Local Târgu Secuiesc, compus în majoritate din consilieri UDMR, a votat pentru ca în municipiul Târgu Secuiesc o stradă să poarte numele ciminalului de război Wass Albert.

Vezi și EXCLUSIV. Organizație maghiară cu caracter FASCIST, finanțată din fonduri publice la comanda UDMR

Consiliul Local Târgu Secuiesc a votat în unanimitate, în ședința din 19 noiembrie 2015 ca o stradă din municipiu să poarte numele criminalului de război Wass Albert (detalii aici; informația e confirmată de cotidianul covăsnean Haromszek).

Inițiativa denumirii unei străzi din Târgu Secuiesc cu numele criminalului de război Wass Albert aparține organizației extremiste maghiare ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipire Transilvaniei la Ungaria. Membrii HVIM au demarat la începutul acestui an o campanie de strângere de semnături pentru a susține acest demers (detalii aici și aici).

CL Târgu Secuiesc este format din nouă reprezentanți din partea Uniunii Democrate Maghiare (UDMR), patru reprezentanți din partea Partidului Civic Maghiar (PCM) și patru reprezentanți din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Primarul municipiului Târgu Secuiesc este UDMR-istul Bokor Tibor.

Fapta consilierilor locali din Târgu Secuiesc intră în mod evident sub incidența prevederilor O.U.G. nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război. Art. 13 al acestei Ordonanțe de urgență prevede faptul că „Se interzice acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau altor locuri publice”.

Vezi și ADEC a sesizat Parchetul în cazul cultului criminalului de război Wass Albert la Târgu Secuiesc

Cu toate acestea, în mod inexplicabil, un procuror din carul Parchetului de la lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a dispus în octombrie 2016 clasarea cauzei. Prim-procurorul aceluiași Parchet a dispus însă clasarea acestei ordonanțe și redeschidrea urmăririi penale, fapt confirmat și de Judecătoria Târgu Secuiesc.

Potrivit unei arese comunicate de Parchetul de la lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, dosarul penal nr. 1665/P/2015 se află în acest moment la Inspectoratul de Poliție Județean Covasna.

În ciuda prevederilor legale și a unor sentințe definitive, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) continuă să încurajeze cultul personalității criminalului de război Wass Albert, vinovat de moartea unor români și evrei (detalii aici).

 

Vezi și Organizația extremistă HVIM a propus, UDMR a votat. Stradă cu numele CRIMINALULUI de război Wass Albert în Târgu Secuiesc

FOTO: Kelemen Hunor, liderul UDMR, gandul.info

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to EXCLUSIV. Membri UDMR, vizați de un dosar PENAL pentru promovarea cultului personalității unui CRIMINAL DE RĂZBOI

 1. About Albert Wass by Eva Balogh says:

  About Albert Wass by Eva Balogh

  http://hungarianspectrum.org/2010/08/07/about-albert-wass/

 2. senatorul Attila Verestoy a cerut reabilitarea says:

  senatorul Attila Verestoy a cerut reabilitarea

  http://www.national.ro/sport/ultrasii-stelei-protest-la-adresa-unui-criminal-de-razboi-138630.html/

 3. statui ale lui Albert Wass says:

  statui ale lui Albert Wass :

  https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Wass#/media/File:Wass_Albert_Baja_Harmat.JPG

  https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Wass#/media/File:Wass_Albert_Hark%C3%A1ny.jpg

  After World War II, he was condemned as a war criminal by the Romanian People’s Tribunals, however, United States authorities refused to extradite Wass to Romania claiming the lack of solid evidence.[1]

  https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Wass

 4. Albert Wass a masacrat si profanat rudele expertului Ovidiu Bojor says:

  Locotenentul Csordás a trimis în casa preotului Bujor o patrulă de 12 soldaţi înarmaţi cu ordinul precis de a-l extermina împreună cu toată familia, precum şi cu cei arestaţi în aceeaşi după amiază: cantorul Ioan Gurzău şi soţia Valeria, învăţătorul Gheorghe Petrea împreună cu soţia Natalia, fiica Rodica în vârstă de 5 ani şi soacra Ana Miron.

  Soldaţii trimişi i-au împuşcat pe toţi cei prezenţi în casa parohială – şi anume pe membrii familiei Bujor – în camerele de culcare, iar pe ceilalţi prin curte. Aceeaşi soartă a avut-o şi servitoarea preotului, Şarolta Juhász, de etnie maghiară. Victimele, în număr de 11, au fost îngropate în aceeaşi noapte în curtea casei.

  S-a dovedit apoi în faţa Tribunalului Poporului că masacrul a fost comis la îndemnul contelui Albert Wass, care îl ura pe părintele Bujor din cauza unui teren de vânătoare şi pentru că vedea în el un român naţionalist.

  • A omorât 14 români în 1940. Acum are statuie în România! says:

   A omorât 14 români în 1940. Acum are statuie în România!

   http://www.libertatea.ro/stiri/reportaj/a-omorat-14-romani-in-1940-acum-are-statuie-in-romania-715498

   Cazul contelui şi poetului maghiar Albert Wass (1908-1998) este strigător la cer pentru români, din orice unghi ai privi situaţia. Declarat criminal de război şi pe 13 martie 1946, dar şi pe 10 martie 2008, Wass e aproape repus în drepturi de secuii din Ardeal, care i-au ridicat statui şi care îl pomenesc la fiecare sărbătoare de-a lor, în ciuda faptului că acest lucru este pedepsit prin lege cu închisoarea în România.

 5. blogul Eva S. Balogh says:

  Uitati ce atitudine se manifesta pe acest blog:

  Un ostas al lui Vlad Tepes:
  Numeroşi etnici maghiari au participat, alături de militari, la masacrele împotriva populaţiei româneşti.

  vzir:
  Here is one consequence of stupidity and hate speech: Romanian fascists coming out of the woodwork.
  …..spewing your nonsense.

  0June 7, 2017 12:15 pm

  Eva S. Balogh:
  Correct.

  http://hungarianspectrum.org/2017/06/04/a-new-declaration-of-war-justice-for-hungary/

 6. Ungaria isi comemoreaza criminalii de razboi says:

  In timp ce exista situri de realizari cu anti-monumentele lui Cristian Rusu de propaganda anti-romaneasca contra marilor eroi romani,

  http://salonuldeproiecte.ro/expozitii/global-fara-globalizare/

  uitati ce fac ungurii :

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/monitoring/media_reports/1764036.stm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Membri UDMR, vizați de un dosar PENAL pentru promovarea cultului personalității unui CRIMINAL DE RĂZBOI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-membri-udmr-vizati-de-un-dosar-penal-pentru-promovarea-cultului-personalitatii-unui-criminal-de-razboi/