EXCLUSIV. Monument închinat Ungariei Mari, la Miercurea Ciuc

June 28, 2019 •Harghita •Views: 1348

În Miercurea Ciuc, în zona ce poartă denumirea de Șumuleu Ciuc, la doar câțiva pași de locul în care Papa Francisc a oficiat în data de 1 iunie a.c. liturghia, se află un monument, ridicat în urmă cu câțiva ani, închinat Ungariei Mari.

Vezi și PROVOCARE. Ungaria, monument cu numele tuturor localităților pierdute de Ungaria mare în centrul Budapestei

În Miercurea Ciuc, municipiul reședință de județ al județului Harghita, controlat de UDMR, la aproximativ 500 de metri de locul în care Papa Francisc a oficiat în data de 1 iunie a.c. liturghia, un loc de pelerinaj al credincioșilor catolici, a fost ridicat în urmă cu câțiva ani un monument închinat Ungariei Mari.

Harta zonei Șumuleu Ciuc din Miercurea Ciuc

Denumit Capela Sfintei Coroane, monumentul are în centrul său o piatră de mari dimensiuni sculptată în forma hărții Ungariei Mari. Deasupra hărții Ungariei Mari a fost amplasată o statuie din lemn a Fecioarei Maria pe capul căreia a fost pusă o coroană din metal.

Interiorul Capelei Sfintei Coroane. FOTO: google.com

În trecut, la baza statuii Fecioarei Maria, a fost amplasată o bucată de lemn pe care era sculptat următorul text în limba maghiară (foto și detalii aici): „MAGYAR HAZÁM MEGÁLDALAK! SZÉP ÉRTED ÉLNI, ÉRTED HALNI, TE SZENT MAGYAR HAZÁM!” (în traducere „Patria mea maghiara, te binecuvântez! E frumos să trăiești și sa mori pentru tine, tu, sfânta mea patrie maghiara!”)

FOTO: Capela Sfintei Coroane, la Miercurea Ciuc, google.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

8 Responses to EXCLUSIV. Monument închinat Ungariei Mari, la Miercurea Ciuc

 1. Graziani says:

  Aceasta problema trebuie discutata la nivel paneuropean. Intr- o Europâ unită nu este productiv să ne certam din cauza nationalismului. De ca să nu fim toți prieten? Din păcate Ungaria s – a inspirat de la Putin și de la Erdogan și se opune ideilor generoase paneuropene.

 2. Marian says:

  În ce țară din lume o mai fi posibil așa ceva!? Pe milițieni, securiști, procurori, miniștri, senatori etc.. nu-i deranjează faptul că harta aia cuprinde bucăți din România? De președinte nu zic nimic că el nu e român.

  Lăsând la o parte asta, românii oare de ce nu fac și ei monumente pe care să scrie ”Patria mea română, te binecuvântez! E frumos să trăiești și sa mori pentru tine, tu, sfânta mea patrie română!” ??

 3. Constantin says:

  In ungaria pot sa faca ce statui si sa scrie ce vor, dar ridicarea unui astfel de monument in Romania ar trebui pedepsit conform legii.

 4. Palade Mihai says:

  îmi spun năduful pi facebook

 5. Vali says:

  Ce preocupări ciudate au acești indivizi care se află de fapt pe teritoriu Românesc și care pun pariu că au buletine Românești și care cred că mulți dintre ei sunt plătiți cu salarii grase de către Statul Român 😡

  • Moni says:

   Pamant romanesc luat prin frauda, furt, minciuna, pe care traiesc in 90% maghiari. Puterea statului e reprezentata de romani in 10%, care intr-adevar iau salarii grase sa tina in frau maghiarii de aici, sa-i intimideze prin tot felul de metode.

   • Dan Tanasa says:

    :)) Băi frate tu nu ai pic de rușine! Instituțiile statului din Covasna și Harghita sunt controlate de comunitatea maghiară. Sunt mii de funcționari publici, sunt instituții publici unde nu este anagajat niciun român. Chiar nu ți-e rușine să minți! De unde ai atât tupeu?

   • Balogh András says:

    Unde era să repatrieze. Problema este că suntem aici de 1000 de ani, nu veniți de prin Moldova alaltaieria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Monument închinat Ungariei Mari, la Miercurea Ciuc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-monument-inchinat-ungariei-mari-la-miercurea-ciuc/