EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. Găinărie a primarului UDMR din Miercurea Ciuc pentru a eluda o sentință definitivă

June 4, 2018 • UDMR • Views: 1524

Edilul UDMR din Miercurea Ciuc a apelat la o găinărie pentru a eluda dispozițiile unei sentințe definitive care l-a obligat să îndepărteze steagul secuiesc și drapelul Ungariei din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public

În luna februarie 2016 Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc, extremstul UDMR Raduly Robert-Kalman, să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc. Sentința Tribunalului Harghita a rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș din luna mai 2016 (detalii aici).

Primarul UDMR Raduly Robert-Kalman a refuzat să pună în executare de bună voie acestă sentință. Ulterior, după ce instanța a admis executarea silită, Raduly a pus în executare sentința, a îndepărtat drapelul Ungariei, steagul municipiului Miercurea Ciuc și steagul secuiesc din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc și a arborat drapelul negru de doliu (detalii aici).

Drapelul României eliminat din sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc

Pentru că nu poate să trăiască fără drapelul Ungariei și steagul secuiesc arborate în mod permanent în instituția publică a statului român pe care o conduce, Raduly a recurs la o găinărie: a eliminat drapelul României și a afișat niște bannere cu steagul orașului, steagul secuiesc și drapelul Ungariei.

Sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc după sentința definitivă care l-a obligat pe primar să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe. FOTO: szereda.ro

FOTO: sala de ședințe a Primăriei Miercurea Ciuc, szereda.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend