EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public

September 20, 2017 •justitie •Views: 3616

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ieri, 19 septembrie, recursul declarat de Primarul municipiului Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita din luna martie a.c. prin care acesta a fost obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să schimbe TOATE indicatoarele rutiere din oraș

Tribunalul Harghita a admis în luna martie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, radicalul UDMR Ráduly Róbert-Kálmán, să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, lângă Teatrul municipal.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului, excepţia inadmisibilităţii acţiunii în contencios administrativ, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei, invocate de pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC şi de intervenientul FÜLEKI ZOLTÁN LADISLAU. Respinge excepţia nulităţii acţiunii şi excepţia lipsei obiectului, invocate de pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC. Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC, şi în consecinţă: Obligă pârâtul la îndepărtarea steagului Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca steagul secuiesc, arborat pe domeniul public al mun. Miercurea Ciuc, lângă Teatrul municipal. Obligă pârâtul la îndepărtarea steagului alb, steagul oraşului Miercurea Ciuc, arborat pe domeniul public al mun. Miercurea Ciuc, lângă Teatrul municipal. Respinge cererea pârâtului PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC pentru aplicarea unei amenzi judiciare pe seama reclamantei. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul FÜLEKI ZOLTÁN LADISLAU. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 50 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul de depune la Tribunalul Harghita, sub sancţiunea nulităţii. Pronunțată, în condițiile art.396 alin.2 din C.pr.civ., azi, în data de 07.03.2017.”

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Harghita. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins însă recursul.

Soluția pe scurt de Curții de Apel Târgu Mureș: „Respinge recursul formulat de Primarul mun. Miercurea Ciuc împotriva Sentinţei nr. 372/7.03.2017 pronunţate de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 1040/96/2016. Obligă recurentul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, către intimata Asociaţia Civică pentru Deminitate în Europa. Definitivă” (detalii aici).

Sentința Tribunalului Harghita a rămas astfel definitivă și irevocabilă și va trebui pusă în executare de primarul radical din Miercurea Ciuc.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, EXECUTAT SILIT din nou în cazul steagului secuiesc

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

(foto editată)

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea legii în cazul arborării unor steaguri pe domeniul public. 

FOTO: Ráduly Róbert-Kálmán, Mediafax

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-obligat-sa-inlature-steagul-secuiesc-de-pe-domeniul-public/