EXCLUSIV. O fundație din Harghita luptă în justiție împotriva steagului Moldovei de pe Cetatea Neamț

October 19, 2020 •justitie •Views: 337

Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a acționat în judecată Consiliul Județean Neamț în cazul steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Citește și 6 plângeri la CNCD, 3 plângeri penale și o acțiune de desființare a asociației mele – inventarul la zi al acțiunilor cu care sunt terorizat de liderul CNS Arus Zsolt

După ce Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a câștigat zeci de procese în instanțe prin care a îndepărtat steagul secuiesc de pe instituții publice ale statului român, extremiștii maghiari care acționează pentru separatismul pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc au început atacul împotriva steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Astfel, Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a acționat în judecată Consiliul Județean Neamț în cazul steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț. Procesul are termen mâine, 20 octombrie, la Tribunalul Harghita (detalii aici).

Arus Zsolt folosește deja argumentele invocate în apărare de CJ Neamț pentru a apăra arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice ale statului român.

FOTO: Steagul Moldovei arborat pe Cetatea Neamț / eurovipactiv-roberto.blogspot.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

16 Responses to EXCLUSIV. O fundație din Harghita luptă în justiție împotriva steagului Moldovei de pe Cetatea Neamț

 1. ciprian says:

  Asta nu-si da seama ca il mananca nemtenii cand il prind prin judet?:))))))))))Un mare idiot!

 2. Ilie says:

  Are perfecta dreptate daca cel secuiesc este interzisa sa fie interzisa si celelalte nelegale

  • Dan Tanasa says:

   :)))))

  • Vali Popa says:

   Ilie, tu cunosti ceva din istoria Moldovei, acela este un drapel istoric. De ce spui ca este ilegal, nationalist mai esti, frateee.
   Vezi ca tu confunzi obiectivele turistice actuale, cetati, etc., cu sediile administrative ale Statului Roman,, ai mare grija ca esti varza, te rog sa te pregatesti, mai citeste fratee, foloseste putin si neuronul ramas, ca asa da-ti spa la moara la acesti iredentisti.

  • Iulian says:

   Steagul Moldovei a existat istoricește, în timp ce așa-zisul secuiesc este o invenție contemporană! În plus, așa zisul secuiesc NU ESTE INTERZIS! El nu poate fi arborat pe clădirile instituțiilor statului român. Dar poate fi arborat în curtea sau în grădina cuiva! Iar în românește, steagul este de genul neutru, nu feminin, așa încât trebuia scris ”interzis” nu ”interzisa”, iar cele nelegale să fie INTERZISE, nu ”interzisa”! Ai putea să înveți limba română mai întâi, pretinse ”Ilie”, mai degrabă ”Ilyes”!

 3. Daniela Rusu says:

  Sa se duca in Ungaria sa puna ce steag vor.

 4. Kermit Von Klausenberg says:

  …. Nu e nimic surprinzator in demersul acestui extremist ungur … Cred ca Justitia ar trebui sa rezolve cazul de fata in mod consecvent … Exista si o solutie romaneasca perfect legala la problema … Abordarea steagului Romaniei in varianta cu stema ( care contine si steagul Moldovei medievale} … Cu siguranta schimbarea pe care o propun il va face si mai “fericit” pe arus …

  • Ciprian Radulescu says:

   Kermit Von Klausenberg Steagul Romaniei este albastru-galben-rosu ! Asa a fost dintotdeauna drapelul de stat ,mai putin in perioada comunista. Stema statului pe drapelul tricolor se regaseste legal numai pe drapelele militare. Ar fi o gresala impardonabila,istoric vorbind,sa punem stema oficiala a statului pe drapelul oficial ! Sunt lucruri total diferite, care tin de istorie, traditie etc.

   • Kermit Von Klausenberg says:

    Tehnic vorbind Cetatea Neamt poate fi considerat obiectiv militar asa ca se poate pune drapelul cu stema. Problema este ca Justitia ( ne place sau nu ne place ) trebuie sa fie consecventa iar Legea aceeasi pentru toti ….

    • Dan Tanasa says:

     Adică să arborăm steagul secuiesc pe clădiri publice?

     • Kermit Von Klausenberg says:

      Nu am afirmat niciodata asa ceva … Din cate inteleg ei ataca in instanta tocmai folosirea simbolurilor regionale … Cu alte cuvinte daca cei din Neamt pot sa-si foloseasca simbolurile pe cladirile publice noi de ce nu am putea sa facem acelasi lucru !?… De aici si ideea de a folosi tricolorul ( cu sau fara stema) in cazul de fata … As vrea sa te pui in pielea celor care judeca aceasta speta … tu ce solutie ai da? Justitia ca ne place ca nu ne place nu poate fi pentru unii muma iar pentru altii ciuma … Ea trebuie sa fie oarba. Poate gresesc dar asta e parerea mea … Ceea ce am zis, am zis.

      • Dan Tanasa says:

       Steagul secuiesc este un simbol monoetnic al unei organizatii private, care acționeză pentru separatism pe criterii etnice, evident că nu poate fi arborat pe instituții publice. Steagul Moldovei este un steag al unei regiuni istorice, nu al unei etnii, și poate fi arborat oriunde fără probleme, cu atât mai mult pe un monument istoric.

       • Kermit Von Klausenberg says:

        In aceasta logica si Transilvania poate sa-si cocoate steagul pe cetatea Devei spre exemplu … Ideea unei duble masuri nu imi pare potrivita, iar ungurii vicleni cum ii stim au sesizat nuanta. Sper ca vom fi destul de inteligenti ca acest demers ” secuiesc” in instanta sa nu se transforme intr-un sah mat dat Albului

    • Sorin Iulian says:

     Nici o cetate dezafectată nu poate fi considerată obiectiv militar! Mai ales ”tehnic” vorbind! Cel mult monument istoric. Un steag istoric, pe un monument istoric. Cu steagul secuiesc e o problemă din mai multe puncte de vedere. Mai întâi că steagul nu este istoric, ci este o invenție relativ recentă. Apoi, nu există ținutul secuiesc. Nu mai există nici secui. Apoi nu există o APROBARE oficială nici pentru stemă, nici pentru drapel! Chiar dacă ar exista ținutul secuiesc ca unitate administrativ -teritorială, stema și steagul trebuie să fie aprobate de o instituție centrală a statului român, conform legii. Pe urmă, drapelul poate arborat doar pe o SINGURĂ unitate administrativ teritorială! De exemplu, dacă ar fi aprobat, el ar putea fi steagul județului Harghita sau al județului Covasna, dar în nici un caz al ambelor!!! Pe urmă, Cetatea Neamțului NU ESTE CLĂDIRE OFICIALĂ, în timp ce primăriile sunt clădiri oficiale. Nu sunt jurist, dar nu mi se pare că situațiile respective ar fi asemănătoare. Pe urmă, nu-mi amintesc dacă legea utilizează termenul ”clădiri publice” sau ”clădiri oficiale” sau ”clădiri ale instituțiilor publice”, ceea ce ar putea clarifica situația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. O fundație din Harghita luptă în justiție împotriva steagului Moldovei de pe Cetatea Neamț"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-o-fundatie-din-harghita-lupta-in-justitie-impotriva-steagului-moldovei-de-pe-cetatea-neamt/