EXCLUSIV. Poliția mi-a returnat o parte din cărțile FURATE la conferința Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei de la Balvanyos

June 5, 2018 • UDMR • Views: 1020

Poliția mi-a returnat astăzi o parte din cărțile ce mi-au fost furate cu acordul organizatorilor la conferința Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei organizată în data de 31 mai a.c. la Balvanyos.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

După cum am relatat pe larg aici, am participat împreună cu europarlamentarul Cătălin Ivan la conferinţa internaţională „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat joi, 31 mai a.c., în staţiunea Băile Balvanyos în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Covasna și Consiliul Europei.

La acest eveniment am mers însoțit de peste 200 de exemplare din broșura „Notă de fundamentare privind respectarea prevederilor Cartei limbilor minoritare sau regionale în județele Covasna, Harghita și Mureș prezentată în cadrul conferinței pe tema Folosirea limbilor de către autoritățile locale și regionale, la Balvanyos, 30-31 mai 2018” în limbile engleză și franceză (detalii aici) și aproximativ 25 de exemplare din lucrarea mea „Uitați în inima României”, materiale pe care voiam să le împart în mod gratuit participanților.

La câteva minute după ce le-am lăsat în grija organizatorilor, la indicațiile acestora, 4 cutii conținând toate aceste materiale, au fost furate de doi indivizi din anturajul organizatorilor. Pentru că organizatorii evenimentului, în special groful UDMR Tamas Sandor, președintele CJ Covasna, și Robert Gruman, vicepreședintele CJ Covasna, au refuzat să-mi returneze materialele și au negat în permanență că acestea au fost furate, am chemat poliția.

În urma cercetărilor, lucrătorii IPJ Covasna au constatat faptul că cele 4 cutii au fost furate și aruncate într-o boxă a angajaților hotelului.

În cursul zilei de astăzi, polițistul de dosar mi-a returnat o parte din carțile furate de doi indivizi din anturajul organizatorilor. Pentru că în cauză s-a întocmit un dosar penal și pentru a încerca să atenueze răspunderea penală a autorilor furtului, președintele Consiliului Județean Covasna, groful UDMR Tamas Sandor, continuă să susțină public, în mod mincinos, că nu mi-au fost furate cărțile ci au fost împărțite participanților. O primă dovadă a faptului că în cauză indivizi din anturajul organizatorilor mi-au furat cărțile și nu le-au distribuit participanților este dată de acest proces-verbal prin care poliția mi-a returnat ceea ce hoții au vrut să ascundă.

FOTO: Gudrun Mosler-Törnström, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, vorbește participanților la eveniment.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend