EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna, OBLIGAT definitiv de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe a instituției

October 10, 2018 • UDMR • Views: 1853

Curtea de Apel Brașov a respins marți, 9 octombrie a.c., recursul președintelui Consiliului Județean Covasna împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care acesta a fost obligat de instanță să înlăture drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe a instituției.

Vezi și FOTO DIN ARHIVĂ. Proba indubitabilă a faptului că steagul secuiesc este o făcătură de dată recentă care nu are nicio legătură cu istoria secuilor

Protected by Copyscape

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte-fondator, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației UDMR din Covasna, un pion activ în favoarea intereselor Ungariei în România, să respecte legislația în vigoare în privința arborării unor steaguri și drapele în incinta unor clădiri publice ale statului.

Tribunalul Covasna a admis în luna iulie a.c. acțiunea ADEC și l-a obligat pe Tamas Sandor să înlăture drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul județului Covasna din sala de ședințe a CJ Covasna.

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt (detalii aici): „Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâţilor preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna. Respinge cererea formulată de reclamantă împotriva pârâtului Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsită de calitate procesual pasivă. Obligă pârâţii preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna să înlăture din sala de şedinţă comună a Consiliului Judeţean Covasna şi a Instituţiei Prefectului – judeţul Covasna, aflată în Palatul administrativ al judeţului Covasna, a drapelului Ungariei, a steagului albastru (deschis) – auriu al Consiliului Naţional Secuiesc, precum şi a aşa – zisului steag şi fanion albastru (închis) – auriu al judeţului Covasna. Obligă pârâţii preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna la plata către reclamantă a sumei de câte 25 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

UDMR-istul Tamas Sandor a formulat recurs însă acesta a fost respins ieri de Curtea de Apel Brașov.

Decizia Curții de Apel Brașov pe scurt: „Respinge recursul formulat de pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna împotriva sentinţei civile nr. 604/19.07.2018 pronunţată de Tribunalul Covasna – Secţia civilă, pe care o menţine. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.10.2018”.

Sentința Tribunalului Covasna este acum definitivă și nu mai poate fi atacată.

FOTO: captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

2 Responses to EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna, OBLIGAT definitiv de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc din sala de ședințe a instituției

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend