FOTO DIN ARHIVĂ. Proba indubitabilă a faptului că steagul secuiesc este o făcătură de dată recentă care nu are nicio legătură cu istoria secuilor

September 11, 2018 •revizionism maghiar •Views: 3975

Steagul secuiesc, simbolul cu care defilează liderii UDMR, care acționează în România în favoarea intereselor Ungariei, și pe care îl arborează în mod ilegal pe clădiri publice ale statului român a fost inventat după anul 1989 de către un individ în numele unei organizații neînregistrate oficial în România care militează activ pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Vezi și EXCLUSIV. Instanța de judecată: steagul secuiesc, steag publicitar ce NU poate fi arborat în spațiul public fără autorizație. DOCUMENTE

Statutul steagului secuiesc, simbolul ruperii Transilvaniei de România a fost lămurit în repetate rânduri chiar de către preşedintele Asociaţiei de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila István. Acesta a afirmat în anul 2017 (detalii aici), după ce a făcut acest lucru în 2013 (detalii aici), faptul că steagul secuiesc este o invenție recentă.

Szekeres a participat în perioada 7–11 august 2017, la Londra, la Congresul Internaţional de Vexilologie unde a prezentat istoria de un sfert de secol a steagului secuiesc, după cum relatează pagina oficială de internet a Consiliului Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor.

La acest Congres au participat o sută de delegaţi, au susţinut prelegeri 43 de delegaţi, printre care şi Szekeres Attila István, care, după o scurtă prezentare de istorie şi a evoluţiei simbolurilor, a prezentat modul în care steagul secuiesc a devenit simbolul luptei pentru obţinerea autonomiei a comunităţii maghiare din România.

Potrivit paginii de internet a CJ Covasna, Dieta Transilvaniei a dispus încă în anul 1659, ca soarele şi semiluna să fie simbolul secuilor, iar mai târziu aceste simboluri au apărut şi în stemele comitatelor din Ţinutul Secuiesc.

Potrivit aceleiași surse (detalii aici), după 1989, Kónya Ádám, unul dintre vicepreşedinţii Consiliul Naţional Secuiesc, fostul director al Muzeului Naţional Secuiesc, a conceput o stemă, un drapel şi un steag de război (gonfalon) pentru Consiliul Naţional Secuiesc care a fost folosit de mai multe persoane cu ocazia unor sărbători sau manifestaţii de protest, exprimând, pe de o parte, aspiraţiile de autonomie,  iar pe de altă parte identitatea secuiască. Mai mult, acesta a fost arborat nu doar pe clădiri private, ci şi pe clădiri publice. Pe acest steag, în loc de soare figurează o stea cu opt colţuri. „Steagul a avut şi are şi în zilele noastre o largă răspândire sub această formă şi, pentru că folosirea acestuia este interzisă şi în prezent, apar din ce în ce mai multe steaguri. Steagul secuiesc a fost arborat, în luna februarie 2013, pe Parlamentul Ungariei, ca simbol al solidarităţii naţionale. România a obiectat faţă de acest lucru. În luna septembrie 2016, cu ocazia vizitei efectuate în Ţinutul Secuiesc, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a primit cadou un steag secuiesc, mai mult, s-a făcut şi o fotografie în care acesta apare ţinând un steag secuiesc împreună cu mai mulţi lideri locali, fotografie care a apărut şi în presă, fapt pentru care a izbucnit un nou scandal diplomatic. Menţionez faptul că pe steagul făcut cadou ambasadorului SUA, lângă semilună, apare în mod corect soarele. În fine, subliniez că steagul folosit iniţial de către Consiliul Naţional Secuiesc ca simbol al identităţii şi larg răspândit în ciuda interdicţiilor de folosire impuse deţinătorii puterii, în prezent, a devenit un simbol al identităţii şi al luptei pentru obţinerea autonomiei de către comunitatea de etnie maghiară din România” – a spus Szekeres Attila István, încheierea prelegerii sale.

Steagul secuiesc, simbolul cu care defilează toți liderii UDMR, care acționează în România în favoarea intereselor Ungariei, și pe care îl arborează în mod ilegal pe clădiri publice ale statului român a fost inventat după anul 1989 de către un individ în numele unei organizații neînregistrate oficial în România care militează activ pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Mai mult, culmea asimilării, maghiarii i-au asimilat complet pe secui (toată lumea știe că timp de sute de ani secuii au fost un grup etnic distinct față de maghiari, fiind asimilați de aceștia din urmă) iar acum se folosesc de un simbol „secuiesc”, inventat după 1989, pentru a obține o autonomie teritorială pe criterii etnice în numele comunității pe care au asimilat-o complet și care nu mai există în realitate.

Unii politicieni români au legitimat o minciună

În luna mai 2013, în timp ce era Premierul României, fostul lider PSD Victor Ponta a spus, la Congresul UDMR, că respectă steagul secuiesc – care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanţi UDMR, dar care a fost luat când a vorbit Ponta -, dar nu a vrut să fie acolo „ca să nu se creadă că e steagul PNL”.

„Vreau să vă explic că am un mare respect faţă de acest steag, deoarece membri ai comunităţii dumneavoastră mi-au povestit istoria lui, că acum 400 de ani secuii aliaţi cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag şi trebuie respectat”, a declarat Victor Ponta citat de Mediafax.

Din prostie crasă sau din slugărnicie, Victor Ponta a legitimat un simbol care în fapt reprezintă o făcătură, o invenție, a celor care acționează activ pentru ruperea Transilvaniei de România. Secuii care au luptat alături de Mihai Viteazul or fi avut un steag al lor dar steagul secuiesc pe care UDMR îl flutură azi nu are nicio legătură cu acel steag.

Steagul secuiesc lipsește din istoria recentă a zonei

Nu știm cine i-a explicat lui Victor Ponta cum stă treaba cu steagul secuiesc. Cel mai probabil Viktor Orban sau Vladimir Putin. Ceea ce este însă cert este că steagul pe care îl flutură UDMR nu a existat acum 400 de ani. Acest steag nu a existat nici măcar acum 78 de ani după Dictatul de la Viena atunci când trupele ungare conduse de Horthy Miklos au ocupat Ardealul de Nord.

Recurgem așadar la probe istorice dintr-un moment foarte important din istoria Transilvaniei, respectiv intrarea triumfală a lui Horthy Miklos în mai multe orașe din Transilvania. Orice persoană care privește câteva fotografii ale acestui eveniment va constata un detaliu extrem de interesant: steagul secuiesc lipsește cu desăvărșire.

Singurele simboluri care apar peste tot la intrarea lui Horthy Miklos în Ardealul de Nord sunt steagul Ungariei, steagul nazist și un steag de luptă, alb. În rest nici urmă de steagul secuiesc. Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil ca acest simbol de care UDMR și alte forțe care acționează în favoarea Ungariei fac atâta caz să lipsească de la un moment cu atâta încărcătură emoțională pentru maghiarii din Transilvania? Explicația nu poate fi decât una sigură și extrem de simplă: steagul secuiesc pe care îl flutură azi UDMR este un simbol inventat recent, parte a mixului de marketing al proiectului pentru obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc ca prim pas al ruperii Transilvaniei de România.

Horthy Miklos la Oradea în septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

Horthy Miklos la Oradea în septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

Horthy Miklos la Cluj-Napoca în septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

Cluj-Napoca, septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

Septembrie 1940. Sfântu Gheorghe. Niciun steag secuiesc.

Târgu Mureș, septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

Târgu Mureș, septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

Târgu Mureș, septembrie 1940. Niciun steag secuiesc la acest eveniment atât de important.

FOTO SUS: Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to FOTO DIN ARHIVĂ. Proba indubitabilă a faptului că steagul secuiesc este o făcătură de dată recentă care nu are nicio legătură cu istoria secuilor

  1. Constantin says:

    Da, foarte ciudată lipsa unui simbol așa de important al secuilor. Explicația este teribil de plauzibilă, deci…iar și-au dat cu stângu-n dreptu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO DIN ARHIVĂ. Proba indubitabilă a faptului că steagul secuiesc este o făcătură de dată recentă care nu are nicio legătură cu istoria secuilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-din-arhiva-proba-indubitabila-a-faptului-ca-steagul-secuiesc-este-o-facatura-de-data-recenta-care-nu-are-nicio-legatura-cu-istoria-secuilor/