EXCLUSIV. Primarul din Băile Tușnad, obligat de instanță să respecte limba oficială de stat

October 20, 2020 •justitie •Views: 114

Tribunalul București a admis astăzi, 20 octombrie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului orașului Băile Tușnad și l-a obligat pe edil să respecte limba oficială de stat în cazul unei inscripții amplasate pe sediul primăriei.

Citește și Câte mii de lei a plătit primarul din Băile Tușnad într-un dosar în care l-am executat silit

Acțiunea ADEC, condusă de Dan Tanasă, a fost deschisă în luna iulie a.c., în mandatul fostului primar Albert Tibor, după ce edilul a refuzat să respecte limba oficială de stat în cazul inscripției în limba maghiară „Polgarmesteri Hivatal” amplasată pe fațada instituției.

Tribunalul București a dat câștig de cauză ADEC și l-a obligat pe primar să amplaseze inscripția în limba maghiară sub inscripția în limba oficială de stat „Primărie”.

Soluția Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Respinge exceptia inadmisibilitatii, ca neintemeiata. Respinge exceptia lipsei de interes, ca neintemeiata. Admite actiunea . Obliga paratul Primarul Orasului Baile Tusnad sa amplaseze inscriptia in limba maghiara ,,Polgarmesteri Hitaval” amplasata in fatada Primariei Baile Tusnad , sub inscriptia in limba oficiala de stat ,,Primarie” amplasata in acelasi loc. Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata catre reclamanta in cuantul de 5000 lei, din care 4500 reprezinmta taxa tb. si 500 lei reprezinta tb. judiciar. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la sediul Tribunalului Bucuresti. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 20.10.2020. , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396, alin.2 cod proc. civ.”.

Citește și EXCLUSIV. Primarul PCM din Băile Tușnad, obligat DEFINITIV de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

După alegerile locale din 27 septembrie Primăria Băile Tușnad a fost câștigată de independentul Butyka Zsolt. Rămâne de văzut dacă noul primar va continua seria ilegalităților comise de fostul primar.

FOTO: Primăria Băile Tușnad

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul din Băile Tușnad, obligat de instanță să respecte limba oficială de stat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-din-baile-tusnad-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat/