EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția Varoshaza de pe primărie

November 15, 2019 •justitie •Views: 406

Tribunalul București a admis joi, 14 noiembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Gheorgheni și la obligat pe edil să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe primărie.

Vezi și EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna august 2018, după ce primarul din municipiul Gheorgheni, Nagy Zoltán (PCM), a refuzat să respecte legislația în domeniu și să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza”, amplasată nelegal pe fațada primăriei.

Tribunalul București a dat câștig de cauză ADEC și l-a obligat pe primarul Nagy Zoltán să îndepărteze inscripția „Varoshaza” de pe fațada primăriei.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „ Respinge ca neîntemeiate excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei invocate de către pârât prin întâmpinare. Admite acţiunea. Obligă pe pârât să îndepărteze de pe sediul Primăriei Gheorgheni inscripţia „Varoshaza”. Obligă pe pârât să achite reclamantei suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronuntata prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 14.11.2019”. 

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

(foto editată)

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea modului de inscripționare a unei instituții publice.

FOTO:  Nagy Zoltán, primarul din Gheorgheni, captură video.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția Varoshaza de pe primărie

 1. Ion-Cristian Homescu says:

  Ce inseamna inscriptia aia ?…

 2. Simona says:

  Sa se respecte Legile Romaniei de toata lumea ! Mai ales de acest primar … si de oricine lucreaza in domeniul public.

 3. Constantin says:

  Bravo!!!

 4. Coșoiu Nicolae Lucian says:

  Să se respecte legea statului Român dacă nu se respecta să se ia măsuri mai drastice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția Varoshaza de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-din-gheorgheni-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-inscriptia-varoshaza-de-pe-primarie/