EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

October 3, 2018 • justitie • Views: 1241

Tribunalul Harghita a admis joi, 27 septembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, să îndepărteze steagul secuiesc și steagul orașului de pe fațada și din incinta primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul din Gheorgheni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna martie 2018, după ce primarul din municipiul Odorheiu Secuiesc, Gálfi Árpád (PCM), a refuzat să aplice legea. Gálfi este un pion activ al intereselor Ungariei în România.

Solutia pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Respinge ca neîntemeiate excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Primarului municipiului Odorheiu Secuiesc, excepţia inadmisibilităţii acţiunii în contencios administrativ, excepţia lipsei interesului, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant al reclamantei, excepţia tardivităţii, excepţii invocate de pârâtul Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc. Admite acţiunea formulată de reclamant şi în consecinţă, Obligă pârâtul la îndepărtarea de pe sediul şi din incinta primăriei Odorheiu Secuiesc a steagului albastru – auriu, intitulat ca fiind al ţinutului secuiesc, precum şi a steagului alb cu stemă al municipiului Odorheiu Secuiesc . Obligă pârâtul la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea instanţei, azi, 27.09.2018”.

Vezi și EXCLUSIV. Biblioteca municipală din Odorheiu Secuiesc va purta numele scriitorului FASCIST și antisemit Nyírő József

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la arborarea nelegală a mai multor steaguri la sediul Primăriei Odorheiu Secuiesc.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea și în acest caz, preferând să fie complicele primarului PCM care sfida legile și Constituția României prin arborarea steagului secuiesc și a steagului local pe fațada sediului Primăriei Odorheiu Secuiesc.

FOTO: primarul Gálfi Árpád alături de Kövér László, Președintele Parlamentului Ungariei, facebook.com.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

5 Responses to EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

 1. Dan says:

  Felicitari.

 2. Dan Tanasa says:

  Am câștigat. Din nou.

  #faptenuvorbe #legeaelege #Harghita #OdorheiuSecuiesc

  • iuan brad says:

   este discriminare pe fata, imediat trebuie indepartat si steagul moldovei de pe primariile din toata moldova! este aceeasi situatie steag regional? nu?
   cam asta intelege statul roman prin stat de drept!
   va vine si voua de hac parlamentul european!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend