EXCLUSIV. Primarul UDMR din Borsec, obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

October 12, 2018 •justitie •Views: 1900

Tribunalul Harghita l-a obligat pe primarul UDMR din orașul Borsec să înlăture steagul secuiesc de la primărie și să respecte limba oficială de stat.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință CAB: Primarul UDMR din Borsec rămâne cu AMENDA primită de la CNCD pentru DISCRIMINAREA românilor

Tribunalul Harghita a admis ieri, 11 octombrie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe primarul UDMR din orașul Borsec, UDMR-istul Mik József, să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul Primăriei Borsec și să amplaseze plăcuța cu denumirea instituției în limba maghiară sub cea în limba oficială de stat, pentru a respecta astfel caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Admite acțiunea, obligă pârâtul la îndepărtarea de pe sediu şi din incinta primăriei a steagului. Obligă pârâtul să amplaseze plăcuţa cu denumirea în limba maghiară a Primăriei şi Consiliului local sub plăcuţa cu denumierea instituţiei în limba română. Cu cheltuieli de judecată de 50 de lei”.

FOTO: Borboly Csaba, președinte CJ Harghita și primarul UDMR din Borsec, Mik József, lapszemle.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Borsec, obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-borsec-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-steagul-secuiesc-de-primarie/