EXCLUSIV. Primarul UDMR din Borsec, obligat DEFINITIV de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

January 23, 2019 •justitie •Views: 3245

Curte de Apel Târgu Mureș a respins marți, 22 ianuarie a.c., recursul primarului UDMR din Borsec împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care acesta a fost obligat de instanță să înlăture steagul secuiesc de la primărie și să respecte limba oficială de stat.

Vezi și DOCUMENT. Amendă RECORD pe numele primarului UDMR din Borsec pentru DISCRIMINAREA românilor pe criterii etnice

Tribunalul Harghita a admis ieri, 11 octombrie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe primarul UDMR din orașul Borsec, UDMR-istul Mik József, să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul Primăriei Borsec și să amplaseze plăcuța cu denumirea instituției în limba maghiară sub cea în limba oficială de stat, pentru a respecta astfel caracterul de limbă oficială de stat a limbii române (detalii aici).

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Admite acțiunea, obligă pârâtul la îndepărtarea de pe sediu şi din incinta primăriei a steagului. Obligă pârâtul să amplaseze plăcuţa cu denumirea în limba maghiară a Primăriei şi Consiliului local sub plăcuţa cu denumierea instituţiei în limba română. Cu cheltuieli de judecată de 50 de lei”.

Primarul UDMR din Borsec a făcut recurs însă Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins recursul.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș pe scurt: „Respinge recursul formulat de Primarul oraşului Borsec (cu sediu), împotriva Sentinţei nr. 1388/11.10.2018 pronunţate de Tribunalul Harghita, în dosarul nr. 343/96/2018. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţa publică din 22.01.2019”.

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei (foto).

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la aceste ilegalități de la sediul Primăriei Borsec.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea și în acest caz, preferând să fie complicele primarului UDMR care sfidează legile și Constituția României.

FOTO: Mik József, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

3 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Borsec, obligat DEFINITIV de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

  1. Constantin Silion says:

    Sa fie un inceput bun si o regula ptr.toti ungurii care se cred stapani in acest pamant romanesc.Sa respecte legea si sa aduca aportul la liniste in aceste județe cu populatie de etnici maghiari,daca nu le convine sa plece in Ungaria la Orban.

  2. Pasca Romulus says:

    Merge-ti in Ungaria si acoperiti-va cu el, nu vi rusine sa ridicați privirea sa va uitati in ochi Romanilor la ce atrocitati au facut stramosi voștri, si mai aveți si tupeu rușine sa va fie, in toate mandatele ati fost milogi, este ati văzut un roman in Parlamentul Ungariei???????

  3. Constantin says:

    “Pașol na turbinca!” Hai ca ati inceput sa o rupeti si pe ruseste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend