EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

November 7, 2018 •justitie •Views: 1280

Tribunalul Harghita a admis marți, 6 noiembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul comunei Ciumani, județul Harghita, să îndepărteze steagul secuiesc și steagul comunei de pe fațada primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în luna martie 2018, după ce primarul comunei Ciumani, Márton László Szilárd (UDMR), a refuzat să aplice legea.

Solutia pe scurt a Tribunalului Harghita (detalii aici): „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active, lipsei capacităţii de folosinţă şi a lipsei calităţii de reprezentant invocate de către pârât ca neîntemeiate. Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta ADEC în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL COMUNEI CIUMANI, şi în consecinţă: Obligă primarul Comunei Ciumani la îndepărtarea de pe sediul Primăriei a tuturor steagurilor/drapelelor cu excepţia drapelului României şi al Uniunii Europene. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 50 de lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs de depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată, în şedinţă publică din data de 06.11.2018”.

Primarul UDMR din Ciumani, Márton László Szilárd, a fost amendat în trecut de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor (detalii aici).

Prefectul județului Harghita a refuzat, din nou, să aplice legea

foto editată

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și ale H.G. nr. 1157/2001 să se adreseze instanței de judecată cu privire la arborarea nelegală a mai multor steaguri la sediul Primăriei Ciumani.

Prefectul Jean-Adrian Andrei a refuzat însă să aplice legea și în acest caz, preferând să fie complicele primarului UDMR care sfida legile și Constituția României prin arborarea steagului secuiesc și a steagului local pe fațada sediului Primăriei Ciumani.

FOTO: captură video

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

  1. Mindru Petru says:

    Felicitari! Noi romanii din HR si CV care am reusit sa ne pastram elementele identitare trebuie sa fim uniti si sa ni le aparam cat timp va exista acest NEAM cu adevarat ALES, neamul romanesc, care este urmasul getilor.

  2. Dan says:

    Felicitari .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Ciumani, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-ciumani-obligat-de-instanta-sa-indeparteze-steagul-secuiesc-de-pe-primarie/