EXCLUSIV. Primarul UDMR din Feliceni, obligat să amplaseze Stema și drapelul României pe primărie

December 7, 2018 •justitie •Views: 847

Tribunalul Harghita a admis miercuri, 5 decembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR al comunei Feliceni, județul Harghita, și l-a obligat pe edil să amplaseze Stema și drapelul României pe Primăria Feliceni.

Vezi și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat să amplaseze Stema României pe primărie

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Feliceni, Sándor József, să amplaseze Stema României și drapelul nețional al României pe fațada Primăriei Feliceni.

Deși pare greu de crezut, primarul UDMR din Feliceni, la fel ca și alți primari ai UDMR, refuză să amplaseze Stema României la intrarea în sediul Primăriei Feliceni, așa cum prevede art. 2 alin. 3 din H.G. nr. 1157/2001.

Instanța de judecată s-a pronunțat în data de 5 decemrie a.c. și a dat dreptate reclamantei (detalii aici).

Sediul Primăriei Feliceni, fără Stema României și fără drapelul național al României amplasate legal.

Primarul UDMR din Feliceni este obligat acum să amplaseze stema României pe fațada Primăriei Feliceni, deasupra intrării principale, să amplaseze două drapele ale României pe fațada Primăriei Feliceni, care să încadreze stema României, să amplaseze plăcuțele cu denumirea Primăriei Feliceni și a Consiliului Local Feliceni în mod legal, cea în limba oficială destat deasupra celei în limba minorității și să plătească cheltuieli de judecată.

În urmă cu doi ani primarul UDMR din Feliceni a fost obligat definitiv să îndepărteze inscripția în limba maghiară Kozseghaza de pe fațada Primăriei Feliceni. Primarul a pus în executare această sentință.

Acțiunea înaintată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) în acest caz, ca și în cazul inscripției Kozseghaza, ar fi trebuit să fie deschisă de către reprezentantul Guvernului României în județul Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, era obligat legal de prevederile Legii nr. 340/2004 și de prevederile Constituției României să se adreseze instanței de judecată cu privire la nerespectarea legislației în privința amplasării Stemei și a drapelului național al României pe instituții publice.

FOTO: Kelemen Hunor, liderul UDMR, gandul.info/Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Primarul UDMR din Feliceni, obligat să amplaseze Stema și drapelul României pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-feliceni-obligat-sa-amplaseze-stema-si-drapelul-romaniei-pe-primarie/