EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat să amplaseze Stema României pe primărie

November 5, 2018 •justitie •Views: 1017

Curtea de Apel Brașov a respins joi, 1 noiembrie a.c., recursul primarului UDMR din Sfântu Gheorghe împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care a fost obligat să amplaseze Stema României pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat DEFINITIV, din nou, să respecte limba oficială de stat

Tribunalul Covasna a admis în data de 19 iulie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și l-a obligat pe edil să respecte Stema României.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, extremistul Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte Stema României. Deși pare greu de crezut, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe refuză să amplaseze Stema României la intrarea în sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, așa cum prevede art. 2 alin. 3 din H.G. nr. 1157/2001.

Instanța de judecată s-a pronunțat în data de 19 iulie a.c. și a dat dreptate reclamantei. Potrivit sentinței pronunțată astăzi de Tribunalul Covasna, Antal este obligat să „amplaseze stema României deasupra intrării principale în sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe” și să plătească cheltuieli de judecată.

Antal refuza să amplaseze și tăblițele cu denumirea instituției la intrarea în Primăria Sfântu Gheorghe însă după ce a fost acționat în judecată în prezentul dosar a amplasat tăblițele în mod legal, motiv pentru care instanța a respins acest capăt de cerere ca rămas fără obiect.

Soluția pe scurt a Tribunalului Covasna: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului primarul municipiului Sfântu Gheorghe, anume doar cu privire la amplasarea stemei României. Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul, referitoare la amplasarea tăbliţelor cu denumirea instituţiei, în mod legal, cea în limba oficială de stat deasupra celei în limba minorităţii, la intrarea în sediul Primăriei Sfântu Gheorghe. Obligă pârâtul să amplaseze stema României deasupra intrării principale în sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

Primarul Antal Arpad a atacat cu recurs sentința Tribunalului Covasna. Curtea de Apel Brașov a respins însă recursul primarului din Sfântu Gheorghe. Sentința Tribunalului Covasna a rămas astfel definitivă.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este cunoscut opiniei publice pentru disprețul pe care îl manifestă public față de simbolurile naționale ale României și față de limba oficială de stat. Antal a mai fost obligat în trecut de instanțele de judecată să manifeste respect față de limba oficială de stat (un alt exemplu aici).

Sentința Tribunalului Covasna aici. Decizia Curții de Apel Brașov aici.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat să amplaseze Stema României pe primărie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-sentinta-definitiva-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-obligat-sa-amplaseze-stema-romaniei-pe-primarie/